hur man kan jämföra remortgage erbjudanden sida vid sida

När det blir dags att jämföra inteckning och remortgage termer, det råd du hör oftast är att se till att jämföra liknande lån sida vid sida. När allt kommer de att berätta för dig, kan du inte förvänta dig att jämföra äpplen med apelsiner och komma med en jämförelse som är vettigt. När det gäller remortgage erbjudanden, men är en del av jämförelsen processen att avgöra vilken typ av remortgage är det bästa för dig. Den vanligaste jämförelsen punkten – den effektiva räntan – är inte alltid det bästa eller enda sättet att välja vilken remortgage affär är rätt för dig. Så exakt hur jämför du inteckning detaljer för att vara säker på att du får det bästa erbjudandet?

Det finns två sätt att jämföra inteckning erbjudanden att avgöra vilket som är bättre ekonomisk affär för dig just nu – av totalkostnaden och månatlig betalning. Vilken metod du använder beror på ditt syfte för att söka en remortgage i första hand. Om ditt främsta mål är att sänka den månatliga utbetalningen du betalar, men du vill jämföra avbetalning per månad först, och den totala kostnaden för remortgage sekund. Om ditt mål är att förkorta den tid du betalar eller att sänka den totala kostnaden för ditt lån, kommer du jämföra räntekostnader totalt först och sedan de andra detaljer.

jämför inteckning totalkostnad kontra jämför avbetalning
Hur bestämmer ni mellan de totala kostnaderna och amorteringar? Tänk dig att din kompis på jobbet lånade du 20 quid och sa att du kan betala tillbaka honom på antingen £ 1 per dag för nästa månad eller £ 5 per dag för de kommande fem dagarna – och varje dag du inte kommer upp med pengar, han ska slå dig i näsan. I det första fallet ska du betala tillbaka £ 30 för £ 20, men som inte kan skrapa ihop en quid en dag? Om du väljer det andra, kommer du att betala honom tillbaka endast £ 5 ovan vad du lånat, men det är lite styvare för att komma upp med £ 5 pounds varje dag. Ju bättre affär beror helt på om du kan hantera en högre betalning varje dag.

gör matten
I båda fallen kommer du vill jämföra räntekostnader, och när du gör det är viktigt att lägga in alla kostnader för att remortgage. Det inkluderar den totala ränta som betalats, eventuella avgifter och kostnader stängning du debiteras och eventuella inlösen straff du måste betala på ditt gamla lån. Glöm inte att faktorn i särskilda incitament när man jämför inteckning termer sida vid sida.

Med det nuvarande ekonomiska klimatet, är det inte svårt att hitta långivare är villiga att sänka sina avgifter, eller ens debitera dig ingen alls. Andra långivare kan erbjuda dig lite roliga grejer som låter dig att finansiera sina avgifter tillsammans med lånet – du kommer fortfarande betala avgifter, och betala ränta på dem att starta upp, men det kan göra det möjligt för dig att ta ett lån som du nog ” t annat. I slutändan är det viktigt när man jämför inteckning termer sida vid sida som du inkluderar alla villkor på varje inteckning så att du kan utvärdera den bästa inteckning för dina behov.