hur man kan jämföra räntor och poäng när du handlar för en inteckning

En snygg inteckning kan vända ful om du inte är försiktig i att få de bästa räntorna och punkter som är förknippade med lånet. Om du är ny på shopping för en inteckning, är en ränta den årliga pris som en långivare debiterar dig att låna pengar från dem. Vanligtvis räntan uttrycks i procent. Poäng är de initiala avgifter som du betalar till en mäklare eller långivare för ditt lån.

Räntor och poäng är ofta beroende av varandra. Med många långivare, kan din ränta sänkas om du betalar mer i poäng och vice versa. Men medan de flesta människor är orubblig om att få de bästa räntorna, tappar de ofta bollen när det gäller att jämföra punkter. Varje punkt motsvarar normalt en procent av lånebeloppet.

jämföra poäng

Det första du behöver veta om att jämföra poäng är att det finns två huvudsakliga typer av inteckning punkter. Dessa är rabatterade knutpunkter och originering. Rabatt poäng ses som förutbetalda intresse eftersom rabatt poäng är det belopp som betalas vid en viss ränta. Även om de flesta låntagare kan välja hur mycket rabatt poäng de vill betala, de flesta långivare kräver att du har minst fyra rabatt poäng.

Uppkomst punkter är ofta icke-förhandlingsbara och ses vanligen som långivare avgifter. Eftersom rabatt poäng direkt minska mängden ditt lån, de är avdragsgilla. Origination punkter, å andra sidan, är det inte. Rabatt poäng också kan betalas av säljaren av hemmet, köparen, eller i vissa fall både säljare och köpare och kan betala en del av dessa punkter eller dela dem på mitten. Uppkomst punkter är oftast betalas av låntagaren. En annan viktig skillnad är att rabatt poäng ofta betalas vid stängning. Ändå är originering punkter som normalt betalas innan stängning.

När man jämför inteckning punkter, leta efter inteckning alternativ som har den minsta mängden av originering poäng. Men innan de flyttade in på poäng, bör du definitivt överväga den kortsiktiga och långsiktiga fördelar. Medan de kortsiktiga fördelar med att ha minst antal poäng kommer att spara några upfront pengar, kan de sänkta månatliga betalningar vara en bättre långsiktig nytta av att ha fler poäng. Det är viktigt att ha en uppfattning om hur länge du planerar att vara i huset, och vad som fungerar bäst för din situation.

jämföra räntor

Jämföra räntor kan vara lite knepigare. Enkelt uttryckt, räntorna förändras dagligen och kan även ändra flera gånger inom samma dag. Därför är den första regeln att jämföra räntor mellan olika långivare för att se till att du jämföra långivare på samma ränta.

Dessutom är det viktigt att du är uppmärksam på låset i perioder som långivare erbjudandet. Dessa perioder är den tid som långivare garanterar de räntor och punkter som de citerar dig. Vanliga bindningstider är 15, 30, 45, 60 och 90 dagar. Bindningstider är viktiga eftersom de är den ränta som långivaren erbjuder, oavsett hur höga eller låga räntor blir under denna specifika period. Vanligtvis är de dyrare lån som förknippas med längre lås i perioder.

Nyckeln är att få ett citat från olika långivare för en ränta på samma bindningstid. Detta gör att du kan ha en konstant för att jämföra variabler.

En annan viktig regel för att jämföra inteckning poäng och räntor mellan flera långivare är att jämföra dessa för samma typ av lån. Om du söker en fast ränta inteckning, du kan inte jämföra inteckning poäng och räntor av en ballong inteckning.

Försök att jämföra bolån, punkter och räntor för olika långivare runt samma tid och inom samma marknad. Den bästa metoden, om du inte är i en kapplöpning för att hitta en inteckning, är att få flera offerter på de två bästa tiderna för att leta efter en inteckning, vilket är under vintern eller våren. Räntor och inteckningar definieras av fastighetsmarknaden. Dessutom kan du hitta en dramatisk skillnad i shopping för en inteckning från stat till stat och på vissa ställen kvarter till kvarter.

Ställ frågor om eventuella ytterligare avgifter. Förstå att inteckning punkter är sällan de enda avgifter i samband med en inteckning. Därför vill du inte att få en hel del på inteckning punkter och sedan inser att de fäst dessa avgifter på annat håll. Din inteckning är en seriös satsning och eftersom det är mest troligt att din mest kostsamma bekostnad. Därför bör det inte tas på allvar. Var noga med att göra dina läxor för att se till att du får det bästa erbjudandet på räntor och poäng inteckning.