hur man kan jämföra offset lån konto Hem

offset lån konto Hem

Vad är en offset konto bostadslånet?

Offset konto bostadslån ger ett transaktionskonto som är direkt kopplade till bolån. Mängden av kontot är “offset” mot beloppet för ditt bolån. Du debiteras ränta på återstoden av bostadslån minus mängden i offset kontot, snarare än på hela summan av bostadslån.

Anta att du har en $ 300.000 hem lån till en ränta på 9%. Du har för närvarande $ 20.000 i ditt offset konto. $ 20,000 subtraheras från det utestående saldot på ditt lån ($ 300.000), och du är kvar med $ 280,000. Du kommer att debiteras ränta baserad på $ 280.000 i stället för $ 300.000. Det innebär att räntan på ditt bostadslån är 9% av $ 280.000 ($ 25.200) snarare än 9% $ 300.000 ($ 27.000).

Offset konton fungerar precis som alla andra transaktionskonto. Med din lön insatt på offset kontot är det bästa sättet att dra full nytta av det. Precis som alla andra transaktionskonto, kan du komma åt dina pengar via uttagsautomater, bankkontor eller kontroller.

Offset konto Bostadslån finns i 2 former: Full offset konton och partiella offset konton. Full offset konton ger de flesta fördelarna av båda. Räntan på ditt bostadslån är samma som saldot på ditt sparkonto i en offset full hänsyn. Liksom i exemplet ovan, innebär att du tjänar hela 8% hem ränta lån ränta på ditt offset saldo.

Partiella offset konton har en lägre ränta betalas mot ditt saldo. Det hjälper fortfarande till att minska saldot på ditt hem lån för ändamål ränteberäkning, men i mindre utsträckning än en offset full hänsyn bostadslån.

Vilka är fördelarna?

Offset konton kan du betala av ditt bostadslån snabbare eftersom du sparar pengar under hela löptiden för ditt bolån. Du gör större betalningar mot principen om ditt lån, så att du betalar av dina lån snabbare. Trots att din ränta beräknas på det reducerade beloppet, är din månatliga betalning fortfarande baserad på hela skuldbeloppet på bostadslån. Offset konton är också skattefria, eftersom räntan inte beräknas mot beskattningsbara inkomsten.

Vilka är nackdelarna?

Offset konto bostadslån har många fördelar, men en av de största nackdelarna är den höga räntan jämfört med vanliga bostadslån.

En andra nackdel är saldot på kontot som måste upprätthållas i för mängden ditt lån minskas. Den minsta balanskravet och hög ränta skulle kunna motverka de fördelar för människor som bara kan placera en liten summa pengar i offset kontot.

Denna artikel är Presenteras av Mozo – information om offset lån konto Hem