hur man kan jämföra inteckning mäklare

Att välja rätt inteckning mäklare är viktigt, eftersom du vill vara säker på att du sparar så mycket pengar som möjligt på hypotekslån som du tar ut. Att vara kräsen om din inteckning mäklare är mer än bara en fråga om att försöka spara några dollar, men – rätt inteckning mäklare kommer också bidra till att du får de bästa lånevillkoren tillgängliga för dig, och att du kommer att ha någon som du kan arbeta med bör eventuella ändringar behöver göras för att ditt bolån villkor. Jämföra inteckning mäklare är inte svårt, men det kräver att du har en grundläggande kunskap om vad man ska leta efter i de hypotekslån som de olika mäklarhus erbjuder dig.

Det är viktigt att du förstår exakt vad en inteckning mäklare är, naturligtvis, till skillnad från en traditionell bank eller bolåneinstitutet som kommer att erbjuda dig ett hypotekslån direkt, kommer en inteckning mäklare para ihop dig med en långivare som uppfyller dina behov och kommer att fungera som en mellanhand mellan dig och långivaren. På grund av detta kan du ofta få en bättre affär på en inteckning via en mäklare än du skulle kunna direkt, eftersom de kan göra det “shoppa runt” för dig. Olika inteckning mäklare kan erbjuda olika priser och villkor för de lån som de hittar för dig, dock, så det är fortfarande viktigt att shoppa runt och jämföra mäklarhus innan du väljer det som är bäst för dig.

Innan du börjar att jämföra inteckning mäklare, tar sig tid att forska i grunderna i bolån på nätet. Inte bara kommer detta att ge dig några användbara uppgifter som kan användas som underlag för dina jämförelser, men du kan också ha möjlighet att lära sig om inteckning alternativ som du inte visste om tidigare. Detta betyder inte att du måste lära dig allt om att det handlar om bolån, naturligtvis, helt enkelt försöka att täcka in grunderna i lån alternativ, öppna och stänga kostnader och ränta planer ränta. Du kanske också vill ta sig tid att ta reda på vad de genomsnittliga räntesatserna i ditt område är samt rikstäckande så att du kommer att få en bättre uppfattning om hur bra en affär de kurser som du erbjuds är.

När du har en grundläggande förståelse av bolåneprocessen, börja leta efter inteckning mäklare som är verksamma i ditt område. Du bör kunna hitta flera med din lokala telefonkatalogen eller listor internet. Ju fler inteckning mäklarhus det finns i ditt område då större chans blir att hitta en bra affär på bolåne att du tar ut, eftersom du kommer att ha ett antal olika alternativ att välja mellan. Börja kontakta var och en av de mäklare som du hittar och begära genomsnittlig ränta och lån sikt citat från varje.

När du har samlat in offerter från ett antal olika inteckning mäklare är det dags att börja din jämförelse. Sortera citat från den ränta som tas ut, men se till att intresset inte är den enda faktor som du tittar på. Förutom den ränta som du måste betala kan det finnas ett antal andra kostnader som kan påverka hur bra en affär en viss inteckning är, och villkoren för en inteckning erbjudande kan inte vara så flexibla som de av en annan. Sortering offerter baserade på intresse kommer åtminstone ge dig en uppfattning om var de olika erbjudanden stå bygger på en av de mest uppenbara faktorerna för inteckning, dock, och kan också göra det enkelt att eliminera erbjudanden av någon mäklare vars priser är mycket högre än de andra.

Du kan också ange de punkter bredvid varje räntesatsen på lånet. Poäng är en procentsats av lånet du antingen betala vid stängning eller rullas in i inteckning huvudmannen som fungerar som en “köpa ner” av räntan. Till exempel kan en kurs som är 1% lägre än en jämförbar lån har 1 till 3 punkter knutna till det medan lån nummer två har noll poäng. Beroende på hur mycket du lånar, kan en av dessa lån är billigare än den andra. Din situation kommer att avgöra vilka har lägre totalkostnad.

Börja jämföra de citat som du har fått baserats på beräknade månatliga betalningar du måste göra, öppning och stängning kostnader, samt eventuella särskilda bestämmelser eller villkor som vissa inteckning citat kan ha. Läs igenom de citat av inteckning mäklare flera gånger för att se till att du har all information som du behöver för din jämförelse, och börja ta bort citat från övervägande när du hittar dem vara dyrare eller att ha mer strikta villkor än vissa av de andra citat. Fortsätt minska dina potentiella citat hypotekslån tills bara två eller tre kvar så att du kan jämföra dem mer noggrant innan du väljer en inteckning mäklare. När du är klar med jämförelse bör du ha en idé om den mäklare som finner dig det bästa erbjudandet på din inteckning så att du kan börja arbetet med att få den exakta lån som är rätt för dig.