hur man kan jämföra inteckning citat

Så du är intresserad av att köpa ett hus och du tittar på bolån på nätet. Oavsett om du har beslutat om en fast ränta inteckning, en justerbar sats inteckning eller någon av de andra typerna av erbjudna inteckningar, finns det flera saker att vara säker på att titta på när man jämför erbjudanden.

Den första, och mest uppenbara, är räntan. Eftersom de första åren din betalning kommer att vara mestadels intresse med lite går mot eget kapital, är räntan mycket viktigt. En liten skillnad i räntan kan göra stor skillnad i din månatliga betalning. Och ju större ditt lån balans, desto större denna skillnad kommer att bli. Även 1/8 av en procent inte kan påverka din betalning med en enorm mängd, 1/2 av en procent kommer säkert. Och om din ekonomi är tight, då varje krona räknas. Ett sätt långivare lägre är genom att debitera dig “poäng” som helt enkelt pengar som betalats i förskott för att få en något lägre takt. Se till att du är medveten om eventuella avgifter du debiteras som du kan få betala mycket mer för att få lån från en långivare än från en annan.

En annan sak att titta på är den effektiva räntan. Du ser det hela tiden … men vad betyder det egentligen för dig? Den effektiva räntan är egentligen kostnaden för ränta plus andra avgifter som tas ut av långivaren under lånets löptid. Den april kommer alltid att vara högre än räntan. Genom att jämföra ränta och ränta på en långivare till ränta och ränta på en annan långivare, kommer du få en uppfattning om vem som laddar mer avgifter. Till exempel, om en långivare erbjuder en ränta på 6,35% med en ränta på 6,54% och en annan långivare erbjuder en ränta på 6,25% med en ränta på 6,97%, den andra en laddning mer avgifter … och i slutändan kommer att kosta dig mer. Fråga långivare vilka avgifter ingår i ditt citat för bolån på nätet så att du kan jämföra äpplen med äpplen.

Några andra produkter att jämföra vore –

Ett. Lock-in-termer (är det för samma tid, vad händer om räntorna går ner, etc.)

2. Finns det en förskottsbetalning straff (många lån inte har förskottsbetalning påföljder och även om din gör, får det eller inte kan vara ett problem, beroende på villkoren)

Tre. Vilka är de avslutande kostnader och avgifter (dessa pengar kommer att behöva betalas i förskott eller finansieras i lån som sedan kommer att påverka din betalning något)

4. Be om en ärlig uppskattning (jämför GFE från varje långivare och vara säker på att allt är som du förstått att det ska vara)

Kundservice är oerhört viktigt. Om du har frågor när du gör dina jämförelser, ringa dem och se hur snabbt och informativ dina konversationer. Om du har problem med att få svar innan du startar ditt lån, kommer du antagligen att ha problem under ditt lån processen också. Du vill ha en långivare som är snabb att returnera dina samtal och svarar på dina frågor.

Söka för bolån på nätet förenklar denna process som du kan skicka in dina uppgifter en gång och få offerter från flera långivare samtidigt. Sedan kan du göra dina jämförelser och göra ditt beslut när du tittar på objekt från alla vinklar.