hur man kan förhindra utestängning och stanna i ditt hem

Om du är på väg att missa en inteckning betalning på ditt hem, vet du redan att du är i en dålig position. Det händer att människor av många olika anledningar. Kanske har du förlorat ditt jobb, hade stora medicinska räkningar, hade din ränta ökade, ansikte betalningar högre än vad du kan göra … oavsett. Dessa saker händer.

Om det händer dig, har du två alternativ: 1. Du kan utbilda dig, lär dig att undvika utestängning, att navigera grov vatten som kommer och lära sig att hålla sig flytande. Eller, 2. Du kan inte göra något och räknar med att få tvättas bort av vågen av kommande händelser.

Så livet har överlämnat dig en kris. Nå? Det händer att människor hela tiden. Vissa går under, vissa överlever. Vilket vill du bli? Du är vid en kritisk tidpunkt i ditt liv. De val du gör, positivt eller som standard, kommer att göra en enorm skillnad i din framtid. Ditt problem kommer inte att försvinna. Face it hållet och behandlat det.

Den goda nyheten är att det är nu mycket lättare att förhandla fram lösningar. Det finns ett gammalt talesätt som säger, “Om du är skyldig banken 100 kr och kan inte betala, du är i trubbel. Om du är skyldig banken $ 100 miljoner kan inte betala, är banken i trubbel!” Det är väldigt sant idag. Som arbetar för att hjälpa dig att undvika utestängning.

Hur är det du säger? Du är skyldig bara hypotekslåneinstitutens $ 300.000 så hur att hjälpa dig?

Nåväl, det finns 55 miljoner bolån i USA, 2,8% av dem (1.540.000) är standard. Om din bolåneinstitutet har ytterligare 350 eller så lån kunder som du med $ 300.000 problemkrediter, då totalt långivaren har på 100 miljoner + problem!

Din långivare är i trubbel också. Han vill samla sina pengar. Han behöver inte ett annat hus att sälja. Det gör det lättare för dig att förhandla fram en fungerande lösning och för att undvika utestängning.

Din nyckeln till att hitta en bra lösning på ditt problem blir att få ut framför den. Vara proaktiv, ta ansvar. Inte bara reagera på externa händelser. Det är ditt problem och ditt hem. Ta ut och se till att dina intressen skyddas med den bästa möjliga.

Först måste du göra allt du kan för att utbilda dig själv, lära sig allt om de olika alternativ du har för att undvika foreclosue. Du har mest att förlora eller vinna. Det är ditt hem. Ingen kommer att vara mer bekymrade över din framgång, din ekonomiska överlevnad, än du kommer att bli.

Lär bestämmelserna i lagarna i ditt tillstånd gäller utmätningar. Hur funkar det där du är? Vilka rättsliga möjligheter har du? Hur mycket tid har du förmodligen?

Kartlägg din lokala hemmamarknad. Hur många avskärmad hus finns på marknaden? De flyttar, säljs? Hur många avskärmad hem är till salu i ditt närområde? Att veta som kommer att vara en enorm hjälp att förhandla fram ett nytt avtal för att undvika utestängning.

Gör det ditt företag att bli bekant med alla de olika alternativen, att alla sätt att undvika utmätningar.

Andra, prata med din långivare. I verkligheten, är du både i den här situationen tillsammans. Du kan ha olika mål, men ni har gemensamma intressen. Ingen av er vill ha dig ut ur ditt hus och det huset till försäljning på en svag marknad. Det finns ett starkt ömsesidigt intresse grund för re-förhandlingar, att hitta något som fungerar.

Att gå på mattan och går igenom en avskärmning är det sista alternativet som du vill tillåta. Om det händer din kredit är förstört för 7-10 år. Den lätta pengar situation som fick din långivare i sina nuvarande problem är inte sannolikt att upprepas när som helst snart.

Mycket hårdare lånebehov kommer. Räkna med långivare att kräva lån sökande ha: A. Excellent personliga kredit, B. 10-20% kontant ner och C. Säkra intäkter med disponibel inkomst efter skatt på 2,5-3 gånger årliga amorteringar.

Vem som helst med en avskärmning på hans kredit post kommer inte att kunna uppfylla kraven. Det kan mycket väl vara nästan omöjligt att få ett hem inteckning för år in i framtiden. Detta gör det viktigt att du vidta de åtgärder för att undvika utestängning nu.

Du har många alternativ. Det finns många alternativ. Kom igång så snart som möjligt, utbilda dig snabbt, hitta det bästa alternativet för dig, och ta den.

För mer om hur man undviker avskärmning, och hur man lär sig vad du behöver veta, följ länkarna nedan …