hur man kan förhindra att ha inteckning efterskott

När du köpte ditt hem du kanske har haft ett fantastiskt jobb med stora fördelar, tjänstebil, och kanske till och med ett arv som hjälpt dig med handpenningen. Nu har din ekonomiska situation förändrats och kanske du har gift sig eller bli förälder, var det bra jobb utlagda och du var tvungen att nöja sig med något annat, är tjänstebil borta och du har en bil lån, och i slutet av dag det verkar inte finnas tillräckligt med pengar för att gå runt. Du kanske har börjat förlita sig på kreditkort och på vissa sätt du råna Peter för att betala Paul varje månad, men du kan säga att denna typ av ekonomisk planering är ifatt dig. Inteckning efterskott är precis runt hörnet och du är rädd för vad som ska hända när du inte kan betala det höga inteckning betalning längre.

Förmodligen det bästa sättet att avvärja eventuella inteckning efterskott är att få en tydlig bild av din ekonomiska hälsa. Writer ner varenda krona som kommer in och vartenda öre som går ut. Härnäst kommer du att behöva flytta dina prioriteringar. Till exempel, medan det kan vara trevligt att ha kabel-TV, kan du leva utan den. Din inteckning måste alltid vara högsta prioritet och det måste betalas innan du plocka upp några andra räkningar för betalning. Vissa räkningar kan vara för varor och tjänster som är överflödiga eller kanske inte lika viktigt som de var när du registrerade dig för dem. Efter kapning kabeln, ta en titt på din bilförsäkring. Självklart behöver du bilförsäkring, men vill du verkligen behöver samma typ av täckning du hade när bilen var ny för sex år sedan? Du kanske kan frigöra medel genom att justera de tjänster som du prenumererar.

Om du har klippt och beskäras din budget men det finns fortfarande en överskådlig underskott, måste du försöka hitta sätt att öka din inkomst. Uppenbarligen ett andra jobb är en bra idé, men kanske finns det andra vägar också. Är du kunna kvalificera sig för skatteåterbäring som du inte har utforskat? Finns det skriver offs som du kan ha rätt till, men har inte ansökt om? Får du den husägare undantaget bör du ha? Är din skatt för hög eftersom skattemyndigheten har övervärderat ditt hem? Ställer dessa frågor kan hjälpa dig att hitta sätt att behålla mer av dina surt förvärvade pengar.
Likaså har du en hobby som ni kanske kan förvandlas till ett litet frilansande företag? Till exempel, om du tycker om att göra keramik på fritiden, kanske du kan sälja den på nätet för lite extra inkomster. Om du tillägnat ett rum i ditt hem till denna insats, kan du vara berättigad även för en ny skattebefrielse! Som ni kan se, kan inteckning efterskott hållas i schack om du tar en flitig titt på din ekonomiska hälsa innan det blir dåligt!