hur man hittar en långivare hem inteckning

Letar du efter ett bostadslån? I sökandet efter ett bostadslån finns det tre leverantörer som du kan välja från en officer vid en bank, annan långivande institutet eller du kan vända dig till en inteckning mäklare. Oavsett vilken leverantör du väljer slutresultatet är precis samma sak och det är att du får ha ett nytt hus.

Lån officerare är faktiskt anställda som arbetar i en bank, en kredit union eller låneinstitut som arbetar för att sälja och inteckningar process och andra lån. De erbjuder ett brett utbud av lån typer, men allt kommer från den specifika långivaren. Det är oftast en uppgift för lån officer att ta hand om kundens applikation och leta efter ett specifikt lån produkt som bäst passar deras kunders behov. När kunden få kredit godkännande, kommer lånet officer börja sedan med behandlingen av hemmet köpet.

Å andra sidan, inteckning mäklare är människor som matchar upp långivare och låntagare. De är frilansande agenter, vanligtvis arbetar med många olika långivare. Inteckning mäklare är de scouter i inteckning industrin eftersom de är de som söka och värdera bostadsköpare. De analyserar också en kunds kredit situation för att hitta den bästa långivaren för den kunden. En expert inteckning mäklare kan hitta olika typer av långivare för att passa olika typer av krediter.

En inteckning mäklare tjänar genom att säkra en kunds lån och betalas efter kvaliteten av transaktionen. För ditt skydd som kunden skulle det vara bäst att inte erbjuda någon ränta utan vänta på din inteckning mäklare för att berätta vilka villkor de kan säkra. Och sedan försöka åka runt för att du ska se till att villkoren din inteckning mäklare har gett dig är rimliga. Försök också att vara försiktig när du söker bolån annonseras på nätet eftersom de flesta av dem ägs av inteckning mäklare.

Fördelen med att anställa en online inteckning mäklare är att du gör dig tillgänglig för långivare i andra delar av landet som kan ha bättre priser än de som finns i din hemstad. Det finns dock en nackdel med detta, eftersom de flesta av stadens långivare inte kommer att bli bekant med egenheter var du bor: lokala värmesystem och avlopp, till exempel, eller den jargong och klassificeringar som används av värderingsmän i ditt område . Alla ovan nämnda bromsar lån som en bortrest långivare.

Lokala banker är de vanligaste bolåneinstitut men inte alltid det bästa valet. De har försäkringsgivare som i grunden förstå den lokala egenskaper och jämfört med en avlägsen långivare inte kommer att orsaka någon fördröjning på behandlingen av lånet. Dessutom är bankerna alltid mycket bättre och snabbare i avslutande lån än någon inteckning mäklare som arbetar med en långivare. Detta är dock inte gäller för alla banker eftersom det finns några banker som verkligen tar lång tid att bearbeta lån. Å andra sidan, inteckning mäklare är kapabla att hitta långivare som kommer att bevilja lån som en bank skulle förneka, vilket är särskilt bra om du någonsin har en dålig kredit historia.