hur man hittar de lägsta bolåneräntor

Att hitta de lägsta räntekostnader är inte en fråga om tur och omständighet. Det tar forskning, tid och arbete för att spana ut hypotekslångivare och få bästa citat från dem. Här är hur man hittar de lägsta räntorna när du letar efter en inteckning.

Ett. Börja med att rensa upp din akt.
Bolån är ett företag, och som alla företag, långivare vill arbeta med människor som är pålitliga och kan förväntas att betala sina räkningar. De bästa bolåneräntor erbjuds till låntagare med de bästa kredit poäng. Det innebär att dina chanser att erbjudas en inteckning med en låg ränta är bäst om din kredit värdering är bra. Kontrollera din kredit värdering, rätta till eventuella misstag som du hittar på det, och om nödvändigt, göra lite sanering på din kredit rekord. Ju bättre din kreditvärdighet, desto lägre ränta du kommer att erbjudas.

2. Kontrollera med din vanliga bank först.
Om du har konton med en viss bank, lägg dem på din lista över platser att be om lån citat. Ibland kan en personlig relation med en bank kan netto du en lägre ränta än banken skulle erbjuda någon utan ett konto. Dessutom, ibland din egen bank kommer att erbjuda en lägre ränta om du samtycker till att låta dem debitera ditt konto direkt efter din inteckning betalning.

Tre. Sluta inte med din egen bank, men.
När du får en offert från din egen bank, börja shoppa runt för att se om du kan slå det. Gemenskapens banker och kreditinstitut erbjuder ofta bolån med bättre villkor och räntor än större nationella eller regionala banker. Prata med ett lån officer på din lokala kreditföretag, och var inte blyg om att låta honom veta att du vill köpa de bästa flighterna och redan har ett citat från din egen bank. Beroende på din kreditvärdighet, kan Credit Union vara villig att slå det citatet.

4. Kontrollera med nationella bolåneinstitut.
Förutom banker och kreditinstitut, bör du också kolla med finansbolag. Finansbolag som specialiserat sig på bolån är ofta villiga att erbjuda lån till personer med lägre kredit poäng, och ofta erbjuder flexibla bolån med relativt låga räntor.

Fem. Om du köper ett nytt hem, fråga din fastighetsbyrå för rekommendationer.
Även fastighetsmäklare inte brukar rekommendera en specifik långivare för ditt lån, de flesta av dem är mycket medvetna om den politik och praxis för lokala långivare. Många av dem upprätthåller en lista över lokala långivare eller mäklare inteckning som kan hjälpa dig att få en inteckning med en låg ränta. Åtminstone kan de peka dig i riktning mot långivare som arbetar med kunder som du.

6. Arbeta med en inteckning mäklare.
Mortgage mäklare lånar inte pengar. Istället, de är specialiserade på upphakning bolåneinstitut med bostadsköpare. Eftersom detta är deras dagliga verksamhet, inteckning mäklare har oftast tillgång till lån officerare vid lokala banker och långivare, och kan hjälpa till att sätta ihop en affär för dig med en låg ränta. Förvänta dig att betala en avgift till en inteckning mäklare om du går via en mäklare, även om vissa banker kommer att stå för avgiften själva.

7. Handla online för bolån med låga räntor.
Glöm inte att du har inteckning alternativ utanför ditt lokala område. Internet har gjort det enkelt att handla för lån och inteckningar utanför din vanliga affärsområde. Du hittar ett antal hypotekslån och lån finder webbplatser där du kan be om en offert från flera långivare på en gång. Det är oftast bara en fråga om att fylla i en mycket enkel form på nätet som beskriver dina behov och svara på några frågor. Din begäran om en offert kommer att lämnas till flera långivare, som sedan kommer att kontakta dig för att följa upp och ta en låneansökan eller offertförfrågan.

8. Få minst tre offerter från olika långivare så att du kan jämföra shop.
Olika långivare, även olika långivare inom samma område, har olika strategier om de räntor som de erbjuder. En långivare kan automatiskt erbjuda sina lägsta räntan till någon med en kredit värdering om 750, medan en annan kan kräva en kredit värdering av 800 för att kvaliteten för lägre räntor. Dessutom, inte alla långivare använder samma algoritmer kreditvärderingsmetoder, så du kan vara den perfekta kunden för en medan en annan anser att din ansökan bara marginellt.

9. Se till att du jämför liknande inteckningar.
När du ber om en offert på en inteckning, se till att alla dina citat är för samma typ av inteckning. Det är det enda sättet att vara säker på att du har en korrekt jämförelse. Bestäm vilken typ av inteckning du vill – säg en 30 års fast ränta inteckning – och få en offert för denna typ av inteckning från varje långivare du närmar dig.

10. Var inte blyg om förhandlingar.
Om du har en låg offert på en bank, men skulle hellre göra affärer med en annan långivare, var inte blyg om förhandlingar. Ofta, om du låter långivaren vet att du har en lägre citat från en annan långivare, kommer de att vara villiga att komma ner på räntan.