hur man förbereder sig för att bli husägare

Om du funderar på att få att alla viktiga första steg på fastigheten stege, måste du förbereda dig ekonomiskt. Genom att göra förberedelser, kommer du att öka din kreditvärdighet. Att ha en god kreditvärdighet kommer att ge dig ett bredare urval av bolån och kommer att öka dina chanser att få godkänt av en långivare.

Så vilka åtgärder du behöver ta?

Först av allt, öppna en hög räntebärande sparkonto. Du kan sedan använda detta konto för att börja bygga en insättning samt har pengar avsatt för alla kostnader i samband med att köpa ett hem.

Detta kommer att gynna dig på två sätt. Det första sättet är att ju större insättning du har – och du bör sträva efter att minst 5% av den förväntade köpeskillingen – ju fler inteckning produkter som kommer att vara tillgängliga för dig. Någon med en 10% deposition kommer att ha fler inteckning alternativ tillgängliga för dem än någon med en 5% deposition så spara så hårt du kan.

Den andra fördelen med att ha ett sparkonto är att det kommer att se bra ut på din kredit-fil som visar ansvariga pengar förvaltning.

Att bygga din kreditvärdighet ytterligare, under minst tolv månader innan han flyttade, få dina finanser pipiga rena. Betala av eventuella checkkrediter, lån och eventuella saldon på kreditkort. Betala dina räkningar i tid. Och aldrig någonsin missar en betalning på någonting. Inte ens din telefonräkning eftersom detta kan negativt påverka din kreditvärdighet.

Flytta inte bankkonton eller jobb switch som stabilitet är attraktivt för långivare. Och om du planerar att få en gemensam inteckning, se till att den som du planerar att köpa med följer samma steg också, eftersom både din kredit filer kommer att tas i beaktande.

Att få en fot in på fastigheten stege är svårare nu än någonsin. Med huspriserna stiger betydligt snabbare än inflationen, många första gången köpare helt enkelt inte tjänar tillräckligt med pengar för att kunna köpa ett hem.

Så vilka alternativ som finns tillgängliga för dig?

Först av allt, fråga dina föräldrar. Kunde de släppa en del av eget kapital i deras hem för att höja en insättning för dig i form av ett lån? Eller skulle de vara villiga att agera som en garant? En borgensman är där de är överens om att vara ansvarig för inteckning skulle bli något fel.

Andra, överväga att köpa en plats tillsammans med vänner. Visst, med tre personer köper en fastighet innebär att du kan låna en hel del mer pengar.

Ett annat alternativ är ett delat ägande system. Du tenderar att betala ca 25% av fastighetens värde, och sedan betala hyra på resten. Du kommer att ha möjlighet att äga huset direkt i framtiden. Se www.housingcorp.gov.uk. för mer information.

Med dessa två första alternativen, se till att du upprätta en ordentlig rättslig överenskommelse mellan er som relationer kan gå fel, men nära du är.

Och, till sist, oavsett hur desperat du är att äga din egen plats, se till att du inte över sträcka dig med en inteckning. Överkomliga är nyckeln. Efter allt, det är ingen idé att ha ditt eget hem är du också kontant fastspända för att kunna göra det upp eller lämna den!