hur man får statlig hjälp för att undvika utestängning

En del av president Obamas $ 75000000000 inteckning räddningsplan syftar till att hjälpa människor att undvika utestängning – antingen genom refinansiering sina hus noter eller modifiera sina lån. Många långivare, stora som små, är även överens om att försena utestängande förfarande för villaägare som uppfyller vissa kriterier.

är du berättigad till ett lån ändring eller refinansiera?

För att vara berättigad till ett lån modifiering, måste du uppfylla minst fem kriterier:
– Hemmet måste vara din primära bostad
– Du måste skyldig mindre än $ 729.750 på hemmet (den federala gränsen)
– Du måste ha problem med att göra betalningar (men du behöver inte vara sen)
– Din inteckning måste ha inkommit före 1 januari, 2009, och
– Din totala bostäder betalning (kapital, räntor, skatter och försäkringar) måste nu överstiga 31% av din bruttoinkomst

För att vara berättigad till ett lån refinansiera, måste din befintliga inteckning också ägas eller försäkrad av Fannie Mae och Freddie Mac. (Det är inte ett villkor för ett lån modifiering). För att ta reda på om ditt bostadslån ägs eller försäkrad av Fannie och Freddie, kontakta:

* 1-800-7FANNIE (08:00 till 20:00 EST)

eller

* 1-800-FREDDIE (08:00 till 08:00 EST)

Obama-administrationen säger dess plan kommer att hjälpa så många som 5 miljoner husägare refinansiera sina bolån och rädda sina hem. Regeringens lån ändring program är utformat för att sänka räntan till under 5% – kanske så lite som 2% – så att din betalning är inte mer än 31% av din bruttoinkomst.

få dina dokument i ordning

När du bestämmer att du är berättigad till ett lån modifiering, dra ihop en massa pappersarbete: lönecheck stubbar, din senaste självdeklaration, senaste inteckning uttalanden, en detaljerad lista över dina utgifter, samt något som styrker din ekonomiska svårigheter – sådana som de stora medicinska räkningar, och ett brev som beskriver varför du föll i trubbel i första hand (dvs. en minskad inkomst, etc.). Du behöver alla dessa handlingar att säkerhetskopiera din begäran om hjälp. Endast din nuvarande långivare kan ändra villkoren för ett befintligt lån.

vara beredd på en långsam process

En sak att tänka på är att ett lån modifiering är inte obligatoriskt. Långivare gör dessa på en “frivillig” basis. Därför behöver bankerna inte svara dig på, säg, 30 dagar, eller till och med i 60 dagar. Men bankerna få “incitament” betalningar att göra träning / lån mods, så när president Obama lanserade denna plan bostäder räddning, fick nästan alla de stora bankerna ombord och enades om att ytterligare uppskjutningar och fryser om utmätningar. Många av dem tecknat avtal att delta.

kontakta en HUD godkänd bostad rådgivare

Om du får stenväggar för att försöka förhandla direkt med din långivare eller lån serviceföretag, är du inte ensam. Samma sak har hänt miljontals människor. För att minimera dina frustrationer och möjligen få snabbare hjälp, få en betrodd tredje part inblandad. Kontakta en ansedd icke-vinstdrivande organ, såsom Nationella stiftelsen för skuldförvaltning (NFDM), en icke-vinstdrivande organ med HUD-godkända bostäder rådgivare som kan erbjuda dig kostnadsfri hjälp. Nå NFDM vid 866-409-6336.

copyright Lynnette Khalfani-cox. alla rättigheter reserverade.