hur man får pengarna tillbaka vid stängning när man väljer ett lån

Jag är ganska säker på att du inte vet vad ränteskillnaden Premium (YSP) är. Det är dolt i de flesta hypotekslån transaktioner tills slutanförande presenteras och bostadsköpare är redo att stänga spärrade och slutföra processen hem köper. Jag visste inte vad som var antingen. Även med “sanningen i utlåning” och bra uppskattningar tro, du kommer förmodligen att missa YSP. Problemet är, när du betalar YSP, betalar du den över lånets löptid … mer om det senare.

Jag är en programmerare och jag fördes till ett projekt för att skapa ett transparent inteckning verktyg för att hjälpa konsumenterna att få en rättvis, ärlig lån. Det riktigt häftiga med projektet var det huvudsakliga målet var att ta den dolda YSP, som normalt går i fickan på inteckning mäklare, i en rabatt tillbaka till konsumenten. Konsumenten kan sedan använda denna rabatt mot avslutande kostnader.

Jag tittar på några gamla skivor och hittade ett slutanförande som hade YSP på över $ 3800. Jag visste inte ens att jag betalade det. Antagligen för att jag inte skriver en check för det. Det var insvept i lånet, så för de närmaste 30 åren kommer jag att betala ränta på det $ 3800 … som kommer att fördubbla eller tredubbla skuldbeloppet. Det var då det slog mig att ge pengarna tillbaka till konsumenten är en riktigt bra idé. Bild vad du ska göra, om det på din nästa hem lån du kan få $ 3800 eller mer tillbaka som du kan använda.

Våra nationer nuvarande ekonomiska förhållandena har gjort insyn konsumenternas efterfrågan på hypotekslån tjänster. Så nästa gång du får en inteckning, helt enkelt be att inteckning mäklare om de är en medlem av den Transparent Mortgage nätet, och även om de inte frågar om du kan få YSP som en rabatt som du kan använda mot avslutande kostnader för att hjälpa dig säkra ditt hus.