hur man får ett topplån

Ett topplån är ett lån som är säkrade genom eget kapital i ditt hem. När du får ett topplån långivaren kommer att placera en kvarstad på ditt hus. Denna panträtt ska registreras i 2: a position efter din primära eller 1st inteckning långivarens panträtt, därav uttrycket topplån. Ett topplån är också ibland kallas ett hem kapital lån. Det är ingen skillnad mellan ett hem kapital lån och ett topplån. Dessa är bara två olika termer för samma ämne. Ett topplån kan antingen vara en fast ränta lån eller en justerbar ränta kredit. Räntor och lånevillkor programmet varierar från långivare till långivare så det är viktigt att shoppa runt och jämföra innan du begår något erbjudande.

Ett topplån är perfekt när du bara vill utnyttja ditt eget kapital, planerar att flytta snart, eller är osäker på hur mycket du vill låna. Ett annat plus för ett topplån är att den ränta du betalar tillbaka på lånet kan vara avdragsgilla. Kontakta din skatterådgivare om din personliga situation, men i de flesta fall räntan är 100% fullt avdragsgilla så länge den sammanlagda lån till värdet på din 1: a och 2: a inteckning inte överstiger värdet på ditt hem.

Lånebeloppet från ett topplån kan användas till nästan vad som helst. Många konsumenter tar ut 2: a inteckning lån för att konsolidera skulder, göra hemma förbättringar eller betala för sina barn högskoleutbildning. Oavsett vad du väljer att göra med din lånebeloppet är det viktigt att komma ihåg att om du standard på dina betalningar kan du förlora ditt hem så att du kommer att vilja se till att du tar lånet ut för en givande ändamål.

Ett topplån är inte för alla. Du bör väga kostnaden för PMI och betalningar när du väljer dina finansieringsalternativ. Låna mer än 80% av ditt hem värde kommer att utsätta dig till privata försäkringar för hypotekslån. Din månatliga betalningar bör också vara en faktor i ditt beslut. Genom att ta ut kapitalet när refinansiering ditt hem, kommer du att ha en lägre ersättning än om du hade både en inteckning och 2: a inteckning betalning. Dessutom, om du refinansiera i framtiden, kommer du att betala av din 2: a inteckning.