hur man får ett hypotekslån med dålig kredit

Helst bör du sträva efter att reparera din kredit för att kvalificera sig för en bättre affär på någon typ av lån. I de flesta fall kommer dock dåliga krediter enbart hindrar dig inte från att hitta ett bolån eller köpa ett hem.

Det första en långivare kommer att vilja veta är vilken typ av kredit du har. Var ärlig, uppriktig och inte generad – långivare ser detta varje dag. Nästa sak långivaren kommer att göra är att dra en kreditupplysning på dig från alla de tre stora byråer. Syftet med detta är att få en exakt kredit värdering, även känd som en FICO poäng. Något mindre än 620 anses dåliga krediter.

När långivaren har bedömt din unika kredit situation, kommer de att kunna presentera dig med de alternativ som finns. Om inte din kredit värdering är bara hemskt och du har haft konkurser, utmätningar och repossessions under de senaste åren är det sannolikt en dålig kredit hypotekslån program tillgängliga för dig.

Vanligtvis kommer du att erbjudas ett program som har en väsentligt högre ränta jämfört med standard på marknaden. Du kan också behöva lägga ner en ansenlig handpenning och bär privata försäkringar för hypotekslån på lånet. Som med allt, eftersom risken för långivaren ökar, kan du räkna med att betala mer för lånet.

Det skulle vara i ditt bästa intresse att försöka rensa upp din kredit så mycket som möjligt innan du ansöker om ett bolån. Varje par punkter i din FICO poäng räknas och samtidigt betala av ett kreditkort eller två kanske inte verkar som det skulle hjälpa mycket, ibland små saker kan göra en stor skillnad.

Du kommer också att upptäcka att det finns långivare som specifikt arbetar med dåliga krediter lån. Samtidigt ser en “expert” kan verka som en bra idé, kan de kurser du får eller inte får vara annorlunda än vad en traditionell långivare skulle erbjuda dig. Som med allt, det finns bra långivare och det finns några shifty långivare. Välj klokt och gör din due diligence för ditt skydd.

Ibland är den bästa insatsen för att få en dålig kredit hem hypotekslån att gå till banken där du håller din kontroll och redovisning besparingar och tillämpa dem. Om du har en bra historia med din bank, upprätthålla en positiv balans och har inte studsat kontroller, kan de vara villiga att arbeta med dig. Som befintlig kund kan du ibland få en bättre ränta även om det inte är en särskilt “bra” hastighet genom att tala till din egen bank direkt. Om det alternativet inte fungerar, så kan man se en dålig kredit långivare som en plan B.

Med dålig kredit kommer inte att hindra dig från att äga ditt eget hem, men det kommer att kosta dig tiotusentals dollar mer under livet av ditt lån. Din kredit värdering förändringar som tiden går och dåliga krediter kan korrigeras. Du ska göra ditt bästa för att reparera och underhålla bra kredit med målet att refinansiering i framtiden att få en bättre hastighet.