hur man får ett bostadslån efter konkurs

När du funderar på hur man får ett hem efter konkurs och börja titta på din ekonomi kan det verka som en omöjlig bedrift – det är lätt att få avskräcka snabbt. Nu är sanningen den att ingen kommer att erbjuda dig en inteckning omedelbart efter fullgörandet dina skulder, vilket kan tyckas hårt, men inom två år kan du börja tillämpa. Det är dyrbar tid du behöver för att få din ekonomi ihop och bygga några kredit så att du kan få en anständig ränta och få ett lån kommer du verkligen att kunna hantera på månadsbasis.

Helst du vill börja planera för detta omedelbart. En detaljerad plan är det bästa sättet att skära ner på den tid det tar dig att få dig i en önskvärd situation.

Det finns två saker att tänka på när du planerar att köpa ett hus – din handpenning och din kredit historia. En bra storlek handpenning Målet är tjugo procent av det belopp som huset är värt. Det gör en hel del saker för dig. Det visar att du är seriös och kompetent att hantera dina pengar. Det visar att du har funderat på detta ett tag. Och den kommer att göra det så att du inte behöver betala PMI (privata försäkringar för hypotekslån), som kommer att skära ned din månatliga utgifter. Detta kommer också att hjälpa åtgärda det negativa historia.

En bra kredit historia består av två olika typer av betalningar: avbetalning (lån) och revolverande (kreditkort). Du vill ha positiv historia med båda dessa typer av betalningar. Nu kan det vara svårt att försöka få dessa saker när du har en nyligen konkurs i din historia, men det finns alternativ där ute byggd speciellt för detta. Ta en titt på säkra kreditkort och en mängd säkrade lån alternativ för att få igång dig själv.

Titta på hur man får ett hem efter konkurs kan vara mycket skrämmande, men när du bygger en plan och börja gå framåt kommer du att vara på väg att förverkliga dina mål.