hur man får en rimlig inteckning

För att få ett bostadslån med de lägsta bolåneräntor på marknaden måste du först uppfylla vissa kriterier såsom hög kredit värdering, låg skuld till tal och reserver kontanter. Mortgage långivare kommer att titta på alla tre faktorer för att avgöra vilken boränta och sikt kan erbjudas till dig.

Det viktigaste är din kredit värdering. Ett snabbt sätt att förbättra din kredit värdering är att justera procentandelen av kreditgränsen du har använt. Låt oss säga att du har ett kreditkort med en gräns på $ 10.000 och du har ett saldo på $ 2.000 din kredit värdering kommer att vara betydligt högre än om du hade ett saldo på $ 8.000. Det beror på 35% av din kredit värdering är baserad på faktorer från revolverande kredit kreditkort dvs. kort. Kreditbyråer har flera nivåer baserat på din kredit, varje gång du passerar en nivå det kommer att sänka din score. En snabb lösning är att kontakta ditt kreditkortsföretag och be dem att höja din gräns. I exemplet på $ 8000 ovan om du hade din gräns höjs från $ 10.000 till $ 20.000 du automatiskt vill sänka din ratio från 80% ner till 40%. En annan lösning är att betala ner det, i allmänhet med 33% eller mindre av din kreditgräns kommer att ha minimal inverkan på din kredit värdering och är den ideala situationen för att ha en högre kredit värdering. Ett annat alternativ skulle vara att överföra vissa saldon på andra kort som är under 33% för att sprida den över flera kort.

Den andra faktorn långivare tittar på är din skuld till tal. Låt oss säga att ett par bruttoinkomst är 8.000 per månad. Beroende på dina långivare kreditvärdighet kommer att möjliggöra en procent av din bruttoinkomst som skall tillämpas på ett hem inteckning, minus dina andra skulder såsom auto lån, kreditkort, avbetalning lån, och så vidare. Om långivaren gör 45% skuld till tal som innebär 45% av din $ 8000 kan användas för att betala åtaganden. Det skulle innebära att 3600 $ tillåten för alla kostnader. Låt säga att paret hade $ 600 auto betalningar $ 300 kreditkort och $ 200 i en avbetalning lån betalning. Det skulle innebära $ 2,500 för sin inteckning som skulle behöva inkludera skatter och betalningar försäkring tillsammans med någon lägenhet eller HOA avgifter.

Den tredje faktorn är kassa, beroende på vilken typ av lån du får detta kanske och kanske inte vara en faktor. Traditionella bolån kommer att vilja se minst 2 månader till ett värde av reserver efter din handpenning på hemmet och stängning kostnad avgifter. Långivare vill se två saker, först att personen är kompetent att visa ansvar i sina finanser genom att spara pengar, och för det andra att det finns tillgängliga medel i händelse av en nödsituation som skulle göra det möjligt för dem att fortsätta att betala för sina lån och inte standard. Detta är normalt kontrolleras genom att få de senaste 2 månaderna värde av kontoutdrag.

Nu när du vet vilka faktorer långivarna söker, måste du hitta den långivare som kommer att ge dig den bästa bolåneräntan. Traditionell shopping innebär kontakt flera banker / mäklare via nätet eller via telefon. Varje institution skulle behöva kontrollera din kredit en efter en att sätta många förfrågningar på ditt rapporten. Vissa kommer även att ge dig ett bete och växla, erbjuder dig en låg hastighet i början, och ändra hastigheten på dig ett par dagar innan avslutningar på grund av något som upptäcktes av bankerna. Bortsett från att du kommer att fortsätta att ta emot telefonsamtal efter telefonsamtal gör hela processen en olägenhet.

Webbplatsen brokerbids.com du kan skicka in en ansökan via sin inteckning bud process och få upp till 15 erbjudanden utan några telefonsamtal. Din kredit rapport tar endast emot en förfrågan och din ansökan görs tillgänglig till deras nätverk av mäklare som granskar din ansökan tillsammans med anställning historia, kreditvärdighet, saldon, betalning historia, men inte ditt personnummer, inte ditt telefonnummer, inte din adress . Du får se över sina erbjudanden och skriva ut en god tro uppskattning för varje erbjudande, när du hittat det bästa du kan välja att mäklare erbjuder som det vinnande budet. Efter det, är din kontakt information som utbyts, och du är redo att bli att arbeta med din mäklare. När dina behov har uppfyllts, kan du lämna en återkoppling rating för din mäklare. Detta hjälper framtida konsumenter att utvärdera denna mäklare, och dessutom håller dem från att ändra kurs / villkor som många i branschen gör.