hur man får en modifiering hypotekslån – exklusiva tips på att få din modifiering

Hypotekslån modifiering har snabbt blivit det bästa alternativet för villaägare som inte kan betala sina lån och är på gränsen till avskärmning för att hålla sina hem.

Kraven för hypotekslån modifiering är skräddarsydd runt husägare går igenom en period av ekonomiska svårigheter, så de som har ekonomiska problem är inte avskräckt att försöka gt en modifiering.

En annan anledning till att hypotekslån modifiering har blivit det bästa alternativet är att få ändringen är relativt lätt. Om helt kvalificerad, kan en husägare göra det på egen hand med en enkel ansökan och umbäranden brev. Men godkännandet inte garanteras för en husägare att göra det på egen hand.

Många husägare väljer att applicera med hjälp av ett hypotekslån modifiering företag eller professionell för att öka sina chanser. Tillämpa är lätt när gjort själv, sant – men en långivare är långt mer benägna att godkänna en ansökan som är gränsfall kvalificerade om backas upp av ett företag.

Dessa företag – som vanligtvis är enbart tillägnad hjälpa husägare i att få sina ändringar godkända på de kurser som de begär – drivs ofta av män och kvinnor som har antingen arbetat som långivare eller fastighetsmäklare i det förflutna.

Dessa företag ger hjälp med att fylla i ansökan och skriva svårigheter brev som ska skickas in tillsammans med det. Efter att ansökan har lämnats in, börjar de sedan förhandlingar med långivaren, om det behövs. Vissa program är en självklarhet, medan andra kräver lite mer övertygande.

Många husägare är avstängda av tanken på att betala någon för att göra något som de kan göra på egen hand, och vissa inte behöver hjälp från en specialist, men de flesta husägare behöver hjälp när du begär en ändring hypotekslån från sina långivare.

Avgiften för hjälp kan variera allt från $ 50 dollar till $ 3.000 dollar, beroende på erfarenheterna av företrädare inom företaget. Mest också ut en procentandel av det totala lånebeloppet om modifieringen är framgångsrik, vanligtvis mellan 1% – 2%.

Oavsett om en husägare beslutar att gå på det ensam eller med hjälp, sköt den tid det tar att få alla papper igenom och godkänt kan ta sex till åtta veckor. Ibland är det kortare när en professionell sköter modifieringen, men det beror också på upplevelsen av företrädaren.

Bestämma vilken väg att tillämpa kan vara tufft, men det är viktigt att komma ihåg att de är du inte garanterad förnekelse för ett hypotekslån modifiering om det är gjort solo, och det är inte en säker sak om backas upp av ett företag.