hur man får en landsomfattande lån modifiering

Skaffa en Countrywide lån modifiering är enklare än någonsin. Långivaren har startat en strömlinjeformad godkännandeprocessen och deras skuld till inkomst krav har sjunkit till 34%. Om du är ute efter att få en landsomfattande lån modifiering, hålla följande punkter i åtanke för att göra dina chanser för godkännande stiger och att ta en last av stressen från dina axlar att fylla i pappersarbete och väntar på att få ett svar.

Du är statistiskt mer sannolikt att godkännas om du vet Countrywide krav först. Några långivare har informationen på nätet, men i de flesta fall måste du ringa och tala med deras förlust lindring avdelning för att få kraven. Du kan också få information om deras modifiering program från förlusten lindring avdelning.

Du kan antingen välja att hantera din landsomfattande lån modifiering själv, eller så kan du hyra lite hjälp. Enligt Home Affordable Ändring Program alla husägare som försöker få en ändring är berättigad att tala med en FHA företrädare och att eventuellt ha dem förhandla med Countrywide. Det finns också modifiering företag tillgängliga för att ge dig samma service som FHA reps, men mot en avgift. Dessa är användbara om väntan för en FHA representant är för lång. Det rekommenderas att få hjälp när man försöker få en ändring från Countrywide.

Du inte bara att fylla i en ansökan om ändring, måste du också skriva en svårigheter brev för att förklara varför du behöver ha din inteckning ändras. Den svårigheter brev kan verka skrämmande, men det finns gott om källor på nätet för prover och tips om hur du skriver det. Om du använder någon form av specialist, kommer de att hjälpa dig att skriva upp brevet.

Det är värt att nämna att Countrywide endast accepterar ändringar på bolån startade mellan januari 2004 och december 2007. Också att Countrywide ägs nu av Bank of America, vilket innebär att deras krav är identiska med dem i Bank of America.

Om din inteckning är under Countrywide, bör det inte vara alltför svårt att få en ändring så länge du backas upp av någon form av professionell. Deras godkännande kurs har skjutit i höjden, även om deras programval är inte stor.

Också hålla i minnet att det tar åtta veckor för en Countrywide lån ändring skall godkännas. Så medan ett lån modifiering kan hjälpa dig, är det inte en omedelbar lösning. Vad mer är att ändringen inte är en ursäkt för att inte göra dina betalningar. Vara snabb med din månatliga betalningar i väntan på godkännande.