hur man får en kommersiell inteckning i dag

Ett lån där fastigheter används som säkerhet – en garanti för att lånet kommer att återbetalas och i tid – brukar kallas en kommersiell inteckning. Även om det är ungefär som ett bostadslån, skillnaden är bara att säkerheterna och byggnaden köpas med inteckning används för kommersiella snarare än bostadsändamål.

Ett lån skulle betraktas som en kommersiell inteckning om, till exempel, var en entreprenör flyttar från sitt hemmakontor till ett skyltfönster butik, kontor eller lager plats på grund av tillväxten av hennes verksamhet.

Om däremot, hon ville helt enkelt utvidga sitt hemmakontor med ytterligare några meter och behövde ett bolån för att göra så att lånet skulle förmodligen anses ett bostadsområde snarare än kommersiella inteckning.

En annan skillnad mellan en kommersiell inteckning och bostadslån är hur den finansiella institutionen ser på möjligheten att betala lånet. Den okej för ett bostadslån, liksom räntan, bestäms av låntagarnas ekonomiska situation – hans eller hennes kredit historia och nuvarande förmåga att återbetala skulden.

När man överväger en kommersiell inteckning, skulle dock en långivare titta på värdet och kvaliteten på den egendom som köps genom att kommersiella inteckning, och dess förmåga att ta in intäkter.

Hyresfastigheter i en marknad som är övermättad skulle undersökas på mindre förmånligt även om låntagaren har sterling poäng än en inteckning för kommersiella hyresfastigheter i en stad som har en brist på lägenheter och människor som rör sig i hela tiden.

Även om låntagaren hade mindre än perfekt eller ens några dåliga krediter, skulle han eller hon ges företräde framför den personen med perfekt kredit i staden som inte bådar gott för full hyra beläggning.

Kommersiella hypotekslån debiteras en betydligt högre ränta än är bolån. Dessa är nästan alltid lån med fast ränta, dock, vilket innebär att det låntagaren betalar samma ränta under hela lånets löptid.

Det finns några utjämnade eller rörlig ränta kommersiella hypotekslån, men artikelserien inte i majoritet.

Om du är en erfaren hem ägare och inteckning låntagare som bara sätter ut att få en kommersiell inteckning för första gången kan du vara obehagligt med hur mycket mer komplicerat och tidskrävande kommersiella inteckning processen är än dess bostads motsvarighet.

Det beror på att de lagstiftade riktlinjer kräver långivare att förlita sig på fastighetens stabilitet samt inkomst historien som ett sätt att fastställa dess potential för framtida vinster. Det är först efter denna vinstpotential har bestämt sig för att vara lovande att kredit historia, är finansiell styrka och tillgångar kommersiella låntagare ens tittat på.

Den kommersiella inteckning ansökan är omfattande nog att youll förmodligen nytta av att arbeta med en kommersiell inteckning mäklare. Kompetenskraven har förmodligen att ge ekonomiska historia om fastigheten och din egen situation för de senaste två åren.

I vilken form denna information skall lämnas är i allmänhet ganska strikt och en erfaren och kunnig inteckning mäklare kommer att få dig förbi dessa kommersiella inteckning hinder och på väg till en stor fast eller rörlig ränta kommersiella fastigheter inteckning.