hur man får en inteckning under kreditkrisen

Den brittiska bostadsmarknaden är i trubbel. Bankerna lägger pengar tillbaka in i branschen, men inte lika mycket som de tar ut. Detta innebär att bostadsmarknaden är betydligt långsammare, och så småningom huspriserna kommer att börja minska. För första gången köpare är det särskilt svårt att få en inteckning.

En av anledningarna till att det blir svårare att framgångsrikt ansöka om en inteckning är att många banker vägrar att låna ut det fulla priset på huset. Detta kallas för en 100% inteckning. Vissa banker används för att erbjuda att låna hela beloppet av värdet på fastigheten, men eftersom ekonomin försämras, och bankerna fortsätter att lida, människor tvingas betala större insättningar än de kan ha haft i det förflutna. Den här tiden förra året, var det elva banker som är villiga att erbjuda första gången köpare en 100% eller mer lån, jämfört med bara en i den nuvarande Detta innebär att det sätter mer press på långivare att spara pengar, eller låna den för att finansiera sina insättningar. Den ideala insättningen var 5% av värdet på huset, men det är antalet banker som erbjuder detta minskar för varje dag.

En annan orsak till varför så många första gången köpare nekas ett lån är på grund av den ökande betydelsen av att ha en perfekt kredit rapport. Inteckning leverantörer vill vara säker på att de lånar till ansvarsfulla låntagare, och titta på din kredit rapport är det sätt att kolla. Din kredit rapport avslöjar mer än du kanske tror. Det ger siffror på hur mycket du har lånat, några missade återbetalningar och berättar om några tillämpningar av kredit du har gjort. Det finns olika sätt som du kan reparera din kredit värdering om du har en dålig upplåning rekord, men det tar tid att göra detta för att bevisa för potentiella långivare som du har blivit mer ansvarsfull. Här är några tips på hur man får en bättre kredit värdering;

• Applicera inte på ett antal olika långivare på samma gång. Om ansökan om någon form av kredit gäller endast en leverantör, trots att flera program kan verka snabbare. Varje ansökan lämnar ett märke på din kredit rapport, och kan faktiskt sänka din score. Välj en leverantör som har den bästa, och vänta på ett svar, sedan ser att tillämpa någon annanstans om du inte lyckas.
• Kontrollera att du har ett lån rekord. Överraskande för vissa, om du aldrig har lånat pengar i någon form, till exempel ett kreditkort, eller använda autogiro kan du hitta du har ingen kredit värdering. Även om du kanske har bevisat att du inte behöver låna för att försörja dig, kan det gå emot dig när du ansöker om ett lån. Inteckning leverantörer måste se till att du är en ansvarsfull långivare, och din kredit rapport är hur man gör det. Om du aldrig har lånat tidigare, ansöka om ett kreditkort, och betala av hela saldot varje månad, för att bevisa att du kan låna ansvarsfullt.
• Förvara inte kreditkort som du inte längre använder. Om du har kreditkort som du har betalat sig, stänga kontot, eftersom det kan visa sig att du har för mycket skulder.
• Det kan verka enkelt, men det hjälper massivt när återuppbygga din kredit värdering-hålla koll på eventuella återbetalningar och räkningar.