hur man får en inteckning efter konkursansökan

De flesta människor tror att om du har en konkurs notering på din kredit rapport, du har noll chans att någonsin få en inteckning igen. Även fyra eller fem år sedan detta kan ha varit sant, men dessa dagar är det definitivt möjligt att få en inteckning, även om du har en konkurs i ditt förflutna. Konkurs definitivt inte hjälper din kreditvärdighet alls, men om du utforska dina alternativ fullo, kommer du att se att det fortfarande är möjligt att få en inteckning. Så vad behöver du göra?

steg ett: Reparera din kredit

För att förbereda din ekonomi för att få en inteckning efter att du varit i konkurs, är det sant att du kanske måste jobba lite hårdare än någon med ett kreditbetyg som är mer acceptabelt att långivare. Men det kan göras! Använd följande steg som en guide för beredning.

Ett. Gör en lista på din familjs månadsinkomst – vara realistiska, och inkluderar endast de inkomster som är 100% tillförlitlig, att du vet att du kan räkna med varje månad. Om du har några andra inkomstkällor som inte är 100% garanterad, lägg dem i en separat lista (detta garanterar att “ibland” inkomsten inte kommer att innebära påfrestningar på din budget).

2. Gör en annan lista över din familjs månatliga utgifter. Om du är osäker på vad dina kostnader är, hålla alla dina kvitton för en månad för att ge dig en exakt bild av var du pengar går. Spara kvitton är det bästa sättet att få en klar uppfattning om vart pengarna går – små inköp lägger upp under loppet av en månad.

Tre. Gör en budget som du vet att du och din familj kan hålla sig till. Se till att alla räkningar betalas innan tilldela pengar för underhållning och andra lyxartiklar.

4. Betala alla räkningar i tid, och se till att dina lån och kreditkort skuld listas med byråer kreditkort. Detta kommer att se till att dina fordringsägare har bevis du arbetar för att betala skulder i tid och är seriös om att reparera din kredit. Visar dina fordringsägare att du kan leva i ditt sätt är en av de viktigaste stegen för att få en inteckning efter konkurs.

Enligt lag, kan du ansöka om en inteckning så lite som en enda dag efter konkursen är urladdat. Men det är inte nödvändigtvis en bra idé att göra det. Det är viktigt att se till att din kredit värdering är så hög som möjligt, så att du kan få en inteckning med en prisvärd ränta. Om du är godkänd för en inteckning du inte har råd, kommer dessa höga räntor bara skicka din ekonomi vacklar igen. Och om du ansöker om en inteckning och inte godkänns, kan avslaget skada din kredit värdering igen.

För att ge dig alla möjligheter att reparera din kredit och förbättra din chans inteckning godkännande, är det en bra idé att vänta minst ett år efter konkurs ansvarsfrihet innan du ansöker om en inteckning (och observera att vissa långivare kan kräva att du vänta ännu längre – kanske två eller tre år).

Under denna tid, är det viktigt att göra allt du kan för att reparera din kreditvärdighet. Glöm inte att ansöka om kopior av din kredit rapport och söka efter fel eller föråldrad information som kan ha sänkt ditt betyg orättvist.

Slutligen, notera att andra faktorer förbättra dina chanser att få en inteckning efter konkurs. Dessa inkluderar din anställning historia, nuvarande inkomst, storleken på din handpenning, och lån till belåningsgrad på hemmet du planerar att köpa.

steg två: att få inteckning

Förberedelser för att ansöka om en inteckning är faktiskt viktigare än att ansöka om lånet. Förberedelse är vad gör att du kan få inteckning, och om du har gjort tillräckligt förberedelser, bör du hitta en inteckning kan erhållas.

När du är vid den punkt där du har reparerat din kredit nog att inteckning godkännande är en möjlighet, är det dags att börja ansöka om en inteckning. Det viktiga att förstå på denna punkt är att även om du har jobbat hårt på din kredit värdering, och bevisa för dina fordringsägare att du kan betala dina skulder, kan du fortfarande har problem med att få en inteckning från vissa långivare.

En sak att tänka på, när du ansöker om en inteckning efter konkurs, arbetar med en inteckning mäklare. Du kanske inte har tänkt på detta, men det kan vara mycket bra att arbeta med en mäklare, eftersom de har tillgång till många olika långivare, och dussintals inteckning paketerare. Detta sätter du i en mycket bättre position för att hitta en inteckning med en prisvärd ränta. Försök jakt efter en mäklare som har erfarenhet av att arbeta med människor som har genomgått konkurs – med en erfaren mäklare arbetar för dig, att få en inteckning kommer att bli mycket lättare.