hur man får en FHA bostadslån

Om du är intresserad av att köpa ett hem och du har gett det en tanke för ett tag kanske du undrar hur du går om att få en FHA bostadslån. Många konsumenter hör om FHA försäkrade lån och de har beslutat att detta kan mycket väl vara ett bra alternativ för dem. Sedan 1930-talet mer än 30 miljoner människor har dragit nytta av dessa lån och de förblir ett gångbart alternativ för ett stort antal möjliga bostadsköpare.

Ansök om en FHA bostadslån

Det förvånar många människor att lära sig att de inte helt enkelt ringa upp eller skriv till Federal Housing Administration eller FHA för deras lån. Istället måste du gå igenom en långivare eller en inteckning mäklare för att få en FHA bostadslån. Vad många inte inser är att Federal Housing Administration faktiskt inte ger lånet. FHA arbetar med specifika långivare som faktiskt tillhandahåller lånet, och sedan om låntagaren uppfyller kraven i FHA kommer de att ge långivaren med försäkring mot standard.

Så, om du vill ansöka om en av dessa lån måste du hitta en långivare eller en inteckning mäklare som kommer att förse dig med den finansiering som du behöver. Det är inte svårt att hitta en långivare eller en inteckning mäklare, i själva verket om du tittar i din lokala gula sidorna vid lån eller inteckningar du kommer förmodligen hitta tusentals listor över människor som skulle älska att jobba med dig. Vad du behöver göra är att hitta en långivare eller en mäklare som har sitt ursprung FHA försäkrade lån, och du förmodligen inte kommer att ha en svår tid att hitta dessa människor, antingen!

När du får kontakt med en långivare eller en inteckning mäklare kan du berätta för dem att du är intresserad av att söka en Fhal lån men du måste veta att de kan ha låneprogram som de tror är bättre lämpade för dig. I själva verket, beroende på din skuld till tal, din kredit, och andra omständigheter du inte kan kvalificera sig för en FHA försäkrade lån. Kraven är ganska bred dock, så det finns en mycket verklig möjlighet att detta kommer att vara ett alternativ för dig.

När du ansöker om en FHA lån du måste ge en hel del information till långivaren eller inteckning mäklare under ansökningsprocessen. Du måste ange ditt fullständiga namn, födelsedatum, adress, personnummer och adress. Dessutom måste du ge bevis på inkomst, kontoutdrag, och kanske skatt dokument från föregående år. Om du har haft kredit problem tidigare kan du också behöva ge remburser till långivaren eller inteckning mäklare. Det är en hel del information, men det mesta ska vara enkelt för dig att ge och om du går in beredd att ge dem denna information hittar du ansökningsprocessen är ganska enkel.

Ansöker om denna typ av lån är egentligen enkelt när du hittar en mäklare eller långivare att arbeta med. Innan du accepterar ett erbjudande ska du åka runt lite för att se till att du får det bästa för dig och din situation. Inte varje lån är densamma, så kolla upp det och jämföra de erbjudanden som du får!