hur man får en återbetalning från ditt hus efter avskärmning

Många husägare förstår inte detta, men det finns många regler på plats som håller din långivare från att utnyttja er, medan de utestänga på ditt hem. Varje dag hör jag: “Min bank vill bara ta mitt hem, eftersom det är värt mer än payoff”. I vissa fall kan detta vara fallet, men enligt lag, måste din inteckning företaget att sälja hemmet för sitt marknadsvärde och betalar eventuella inkomster utöver skuldbeloppet. Långivare kan försöka dra nytta av det faktum att de flesta låntagare inte känna till lagar när det kommer till avskärmning, men vi kommer att hjälpa dig att förstå dina rättigheter och förhoppningsvis få några pengar tillbaka om du har förlorat ditt hem.

Den viktigaste frågan som vi har sett är när långivare accepterar ett erbjudande om hem så fort som möjligt, bara för att betala av på lånet. Efter avskärmning och vräkning, inteckning företag verkar glömma om att följa lagarna. Till exempel, låt oss anta ditt hem är värt $ 300.000, men din totala utdelning är endast $ 275.000. Din inteckning företag har ett juridiskt ansvar för att sälja hemmet för det verkliga marknadsvärdet, vilket är $ 300.000. Detta skulle lämna $ 25,000 för dig. Vad slutar oftast upp händer är banken accepterar det första erbjudandet de får av, låt säga, $ 250.000, då de stämma husägaren för en $ 25,000 brist dom.

I ett fall där banken har ett juridiskt ansvar att betala $ 25.000 till husägare, utan de hamnar stjäla hem och stämma av husägare för en extra $ 25.000. Det finns absolut ingen anledning att husägare ska behöva betala för att långivarna försummar att sälja hemmet till ett rimligt pris.

Om du är i färd med att ha ditt hem avskärmad på, eller om du redan har förlorat ditt hem till utestängning, då är det viktigt att du vet det beräknade värdet på ditt hem. Du kan bli skyldig tusentals dollar, i händelse ditt hem är, eller var, säljs för mindre än det var värt. Det finns många fall där tidigare husägare har fått bosättningar på över $ 50,000! Att veta dina rättigheter och lagar när det gäller att inför avskärmning är sannolikt en av de bästa sätten att undvika avskärmning helt och hållet. Om du inte förstår dina rättigheter och du har utnyttjat, finns det en chans att du kan få ditt hem tillbaka, eller åtminstone stämma långivaren för sitt tjänstefel.

Ett bra sätt att få värdet på ditt hem är att är att få en fullständig bedömning av en lokal, kvalificerad värderingsman. Detta kan dock vara ganska dyrt, eftersom du är / var inför avskärmning. Det är också svårt, efter en motgång, för att rättfärdiga “kasta goda pengar efter dåliga”. Min rekommendation är att få en uppskattning av en fastighetsmäklare eller Fastighetsvärdering från annan kvalificerad källa. Vår webbplats kan ge dig ett bra lokalt företag om du behöver en. Jag avråder att använda en webbplats tjänst som ger värde citat, eftersom de sällan är korrekta och inte ta tillståndet i hemmet, eller förbättringar i beaktande.

När det kommer till kritan, om din långivare agerat olagligt när utestänga på ditt hem, eller sålde hem efteråt för till ett lägre pris än vad de borde ha, då måste du göra något åt ??det! Vi kan inte bara luta sig tillbaka och låta långivarna komma undan med en sådan tjänstefel och att dra nytta av hjälplösa konsumenter. Vidta åtgärder omedelbart och vi hjälper dig att tvinga din långivare till svars för sina missgärningar!