hur man får det lägsta priset när man köper ett hem

Funderar du på att köpa ett nytt hem? Innan du gör så här för att få bästa möjliga pris innan det stora investeringar.

Ett. Om möjligt, försök att hitta ett hem som är listad som “For Sale By Owner”. Du kommer att spara mycket pengar eftersom du kan förhandla fram ett bättre pris med ägaren direkt. Du kommer inte heller behöva betala dyra mäklaren provision som kan vara så mycket som 7%. Du får veta att säljaren betalar de verkliga avgifterna Estate kommissionen, men kommer säljaren utan tvekan att öka försäljningspriset på huset för att justera för avgifterna. Så i slutändan är köparen den som faktiskt betalar för fastighetsmäklaren provision.

2. När du köper ett hem ser inte för “helt nya” hem för att köpa men i stället leta efter en äldre hem som behöver lite extra arbete för det. Detta ger dig, köparen, några ytterligare hävstång för att få ett lägre inköpspris på hemmet.

Tre. Förhandla, förhandla, förhandla! Låt oss anta att du hittar ett hus du vill köpa som är prissatt till $ 300.000. Du, köparen, kan göra ett erbjudande att köpa hus för $ 250.000. Normalt säljaren gör en räknare erbjudande om $ 285.000 eller kommer att försöka träffa dig i mitten om de har ett uppriktigt intresse för att sälja sina hus. Köparen har då en möjlighet att förhandla återigen med runda två och det är här det kan bli knepigt och spännande på samma gång.

Som köpare har du faktiskt all makt, speciellt när man försöker köpa ett hem under en trög ekonomi (som den vi är i nu). När din säljare gör denna disk erbjudande till dig, har du möjlighet att acceptera köpeskillingen med de ytterligare villkor som du vill lägga till i köpeavtalet. Det är när du kan begära att de hem reparationer som behövs antingen göras av säljaren eller krediteras dig i inköpspriset. Till exempel: “Jag kommer att acceptera köpeskillingen på $ 285,000 Men jag begär att köparen ger en $ 2.500 kredit för nya mattor, en $ 650 kredit för ny färg, och en $ 2.500 kredit för uppdatering elektriska ledningar, och $ 1800 för VVS reparationer.. ”

Du kan behöva anlita en besiktningsman för att granska dessa saker med dig så att du kan få en nära uppskattning av vad dessa typer av reparationer skulle faktiskt kosta dig.
Om köparen är desperat vill sälja huset, och huset är uppenbarligen i behov av vissa reparationer, så kommer du förmodligen att kunna få en $ 300.000 hem för ett mycket lägre pris nu för endast $ 277.550.