hur man får den bästa inteckning

Att få en inteckning är ett mycket viktigt beslut, så du måste se till att du får den bästa inteckning för dina behov. Trots detta, många människor väljer helt enkelt för den första affären som ser attraktiv utan att verkligen shoppa runt. Om du verkligen vill hitta den bästa inteckning för dina behov, måste du utföra ett antal kontroller vid varje tidpunkt innan du skriver för inteckning.

Kontrollera din kredit

Innan du ansöker om någon typ av lån, borde du få tag på din kredit rapport och se till att alla uppgifter är korrekta. Det är ditt ansvar att se till att rapporten är korrekt. Om rapporten har fel i det, då kan du sluta betala mycket mer för din inteckning.

Vet jargong

Ett annat steg du bör ta innan du ansöker om en inteckning är att lära sig de termer som deltar i bolån. Läs om vilka typer av inteckning samt eventuella förkortningar som vanligen används. Ju mer du vet, då det mindre sannolikt är det att skriva något som kommer att kosta dig extra pengar.

Vet dina gränser

Det sista steget för att ta innan du ansöker om en inteckning är att veta exakt hur mycket du har råd att betala tillbaka varje månad, och hur mycket du vill låna. Så att du inte kommer att överanstränga dig själv och kommer att få den summa pengar du behöver för att köpa din ideala fastighet.

Shoppa runt

Efter att du har gjort en del efterforskningar och fick din kredit kontrolleras, bör du börja shoppa runt för en inteckning. Ju fler långivare du tittar på både på och offline, desto mer sannolikt är det att hitta det bästa erbjudandet.

Bestäm alla kostnader

Även en låg ränta är viktigt, det finns oftast andra kostnader involverade i att få en inteckning som du kanske inte vet om. Se till att du vet exakt hur mycket det kommer att kosta dig fylla i ansökan om inteckning, och alla andra avgifter som kan gälla exempelvis sent eller tidigt betalningsavgifter.

Inte skjutas in något

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att inte vara pressad att underteckna något du är obekväm med. Alla långivare som försöker få dig att låna mer än du har råd eller är påträngande om du registrerar bör undvikas. Om du har några tvivel alls, inte underteckna avtalet och leta någon annanstans. Om du behöver hjälp med att förstå klausuler sedan få en advokat för att se över avtalet och förklara innehållet. Se också till att du inte håller med något som du inte behöver, såsom kostsamma kreditförsäkring.

Kontrollera och dubbelkolla

När du har hittat en långivare som du är nöjd med, se till att du kontrollerar kontraktet ordentligt igen, och läsa allt det igenom ett par gånger, speciellt det finstilta. Detta gäller särskilt om något tidigare överenskommits och då har du träffat på ett annat tillfälle att underteckna avtalet. Om något förändras sedan gå iväg och inte skriva. Om du är försiktig och vet vad du letar efter, då du kommer att hitta den bästa inteckning för dina behov.