hur man får de bästa omvänd bolåneräntor

Som med ditt första hem inteckning och alla större inköp, måste du shoppa runt när man överväger en omvänd inteckning för att säkerställa att du får den bästa tillgängliga pris. Prata med din familj och vänner, använda inteckning räknare på nätet och förhandsgranska priser på olika webbplatser för att vara på god väg att hitta några bra bolåneräntor för din omvänd inteckning.

Innan du börjar söka efter den perfekta priser omvänd inteckning, bör du bestämma vilken typ av omvänd inteckning du vill ha och som fungerar bäst för dig. Det finns flera alternativ i betalningar som att ta en klumpsumma eller månatliga betalningar. Det är viktigt att du känner till alla detaljer för att veta vad som kommer att vara i ditt bästa intresse. Till exempel, om du tar din betalning som en klumpsumma du inte har rätt till någon ränta alls. Detta är bara en av de många faktorer som du behöver tänka på i din strävan efter en bra omvänd inteckning med utmärkta priser.

Kolla in en omvänd nätet inteckning miniräknare. Platser som AARP webbplats har en kalkylator som är gratis och att använda dig bara besvara fyra frågor om din ålder, en ålder av din make, värdet på ditt hem och ge ditt postnummer. På kort tid, kommer räknaren crunch några siffror som ger dig en uppskattning av vad vända bolåneräntor du borde få.

Medan en uppskattning är stor, för att verkligen känna de små detaljerna, måste du prata med en långivare som ger dig specifika priser som är relevanta för din unika situation. För att hitta en långivare du kan lita på, fråga din familj och vänner för rekommendationer och sedan kontakta flera företag tills du hittar en som har omvänd bolåneräntor du vill och att du känner dig bekväm att arbeta med att säkra din omvänd hypotekslån.

Vår pedagogiska lärandet serie om ledande ekonomi kommer att ge dig information om omvänd inteckningar och många andra relevanta frågor. Du kan känna dig trygg att omvänd bolåneinstitut i vår katalog är registrerade och i god status. Målet är att utbilda om omvänd inteckningar och bidra till nästa steg för att tala med en omvänd inteckning långivare. Om antingen skatter eller försäkringar gälla skulle det resultera i en standard på omvänd inteckning.

För att hitta relevant information om något specifikt som omvänd inteckningar be dina vänner och kollegor för information de kan ha fått reda på det. Du kan också söka upp olika grupper på nätet som diskuterar saker som diskussionsgrupper och forum. Det finns en på så många ämnen och du kan skicka din egen fråga. Se nedan för mer information om Reverse Mortgage Rates.