hur man får dåliga lån kredit hem

Dålig kredit kan leda till på grund av flera skäl – missade månatliga betalningar, kreditkort räkningar eller hyra. Även en dålig kredit inte kommer att påverka det dagliga livet, kan det visa sig vara ett stort hinder när ett lån söks – oavsett om ett hem, bil eller personliga lån. Den goda nyheten är att bostadslån är nu tillgängliga även för människor med dålig kredit historia.
Dålig kredit bostadslån är även kallade sub prime lån eller kredit osäkra fordringar. Dessa lån har vanligtvis högre räntor än de motsvarande prime lån helt enkelt på det faktum att långivarna ser låntagaren som “högrisk”. Räntesatsen beror på ett antal faktorer, inklusive kredit värdering, storleken på handpenningen, och de problem kredit som låntagaren har inför i det förflutna.
Det första långivaren gör är att kontrollera låntagarens kredit värdering. Det är en smart idé för låntagaren att begära hans fria kreditupplysningar som han har rätt varje år från vardera av de tre stora kreditbyråer. Rapporten kommer att ge honom en uppfattning om var han står.
Nästa steg består av egendom bedömning av den nuvarande intecknade hem, om någon, gjort av långivaren för att säkerställa att värdet är tillräckligt för att garantera lånet om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet.
Den handpenning och månatliga betalningar bygger på systemet med poäng och räntor. En punkt är lika med 1 procent av den totala hem lånebeloppet. Varje långivare erbjuder olika räntesatser och punkter. En låg ränta med fler poäng översätter till en högre initial betalning följt av låga månatliga betalningar. Å andra sidan en högre ränta och lägre poäng innebär en mindre omedelbar utgifter men högre månatliga betalningar.
fördelar och nackdelar
Förutom den mest uppenbara fördelen med att få pengar till ett hem, kan sub-prime lån också låntagaren använda pengarna fick att rensa bort tidigare skulder och förbättra sin kredit rapport. Nackdelen med dåliga lån kredit hem är att det kan leda en person som redan står inför ekonomiska problem till ytterligare skulder.
Dessa lån kommer också med en förskottsbetalning straff som låntagaren måste betala om han vill avsluta lånet tidigare. Så någon fördel av refinansiering till en lägre ränta eller sälja huset skulle gå förlorad.
Dålig kredit bostadslån kan vara ibland mer förvirrande än prime lån. Låntagaren bör se till att han förstår alla regler och villkor för lånet innan det. Det kan vara en god idé att söka professionella tjänster av en mäklare för att hjälpa till med pappersarbetet. Dessutom måste låntagaren ihåg att utforska alla sina alternativ och välja det lån som erbjuder den bästa ränta och villkor återbetalning.