hur man effektivt använda en miniräknare hypotekslån

Medan bolån räknare används för att beräkna det viktigaste i ditt bolån, tar de inte hänsyn till senaste förändringarna i bank eller federala regeringen lagstiftning bolån.

Men hypotekslån räknare är fortfarande värdefulla verktyg att ha eftersom de underlättar beslutsprocessen. De ger framtida husägare med en god uppfattning om vad deras ekonomi kan se ut när huset är köpt.
Du kan effektivt utnyttja en miniräknare hypotekslån genom att följa några enkla steg. En inteckning lån räknaren kommer att spara tid för att gå fram och tillbaka till din bank eller inteckning företag med “tänk om” frågor. Du kan faktiskt ändra belopp och priser själv.

effektivt utnyttja en miniräknare hypotekslån: steg

Först, hitta ditt drömboende. Ditt drömhus måste ta hänsyn till läge, skolor i närområdet, fritidsanläggningar och närhet till vårdcentraler. Självklart ditt drömhus måste också ha de bekvämligheter som du önskar, t.ex. antal sovrum, miljövänliga funktioner och komfort. Ta reda på hur mycket denna drömhus skulle kosta dig. Om det är $ 450,000.00, då detta är det belopp som du matar in i räknaren där det står “pris på huset.”

Det andra, se över din kassa och avgöra hur mycket du har råd för en handpenning. Kontrollera med statliga regleringar eller din bank om det finns en minimal handpenning krävs. På vissa platser, allt du behöver är en 5% handpenning, på andra platser, kan det minsta vara högre. Fråga dig själv, “hur mycket pengar kan jag lägga ner som handpenning och ändå ha pengar kvar för nödsituationer?” Fem procent av $ 450,000.00 är $ 22,500.00. Om du har detta belopp, skriv in det på bolån kalkylator. Om du har någon handpenning, skriv noll (0).

Tredje, tänk hur lång tid det tar att betala för ditt hus fullt. Detta är vad bankirer kallar “amortering” – priset på huset dividerat med det antal år du är villig att göra betalningar. Vanliga termer är 20, 25 och 30. Ju längre löptid, desto lägre blir din månatliga betalning. För dem som vill betala av sina lån inom kortast möjliga tid – säg 15 år – de månatliga betalningarna blir högre. Ange antal år där det står “välj term.”

Fjärde, ta reda på vad räntan skulle vara. Olika banker erbjuder olika skattesatser beroende på följande faktorer:

• om din inteckning beräknas på en rörlig eller fast ränta
• om du har säkerhet för att backa upp ditt lån
• om du tar ut försäkringar för hypotekslån
• om din ekonomiska situation bedöms “frisk” genom din bank
Detta är en av de bästa fördelarna med ett hypotekslån miniräknare. Du kan spela med olika räntor och räknaren automatiskt beräknar din månatliga betalningar. Om du vill gå med rörlig ränta, ta klassar av de senaste 12 månaderna och komma med ett genomsnitt. Så om genomsnittet kommer att säga 6,5%, anger du denna kurs. För fast ränta, om din bank säger att du kan förvänta 7%, anger du 7%.

Femte, nu när du har matat in data som krävs, är det sista steget att klicka på “beräkna”. Räknaren spyr ut ett belopp som kommer att hjälpa dig att avgöra om du har råd att drömhem.

saker att komma ihåg när man använder miniräknare hypotekslån effektivt

Bankerna har sina egna sätt att vikta vissa kriterier. Även om de har en uppsättning kriterier som gäller för alla inteckning sökande, de använder sin handlingsfrihet i den slutliga godkännandeprocessen. Så den första sak att tänka på när man använder en miniräknare hypotekslån är att betrakta beräkningarna att vara generellt behöver. Lita inte 100% på räknaren. Till exempel, kan månatliga betalningar vara $ 1,200.00, men om din bank bedömer du att bli en hög risk, kan han öka månatliga betalningar till $ 1,350.00.

Fixar inte din budget på grundval av vad räknaren säger. Kom ihåg att den inte vet, det tar inte heller hänsyn till de utgifter stängning och diverse utgifter, som kan omfatta juridiska, notarius publicus och renovering avgifter. Din inteckning lån räknaren är en vägledning, inte det slutgiltiga svaret på alla dina frågor bolån.

Om du bestämmer dig för att de månatliga betalningarna är fortfarande för höga även efter justering termen och ränta, så du kan behöva leta efter ett billigare hem. Det är där nyttan av miniräknare hypotekslån kommer in innan du hör det från din bank, säger räknaren om du har råd med det eller inte så att du är mentalt förberedd när du träffar med din bank.