hur man dra nytta av låga bolåneräntor

Mellan maj 2007 och maj 2008, sjönk medianvärdet priset för en enda familj hem i Boston 12%, ett faktum som avspeglar en rikstäckande trend. Efter många år av en låg-inventering säljarens marknad, har bostadsmarknaden förskjuts nu till förmån för köparna, och som sådan, de reflekterade räntorna är betydligt lägre – nära botten.

Även om detta är olyckligt för alla som nyligen köpt ett hem och vill göra vinst på det, är den nuvarande ökningen av inventeringen en välsignelse för första gången husköpare, liksom husägare som köpt sina hem när räntorna var höga.

Dessutom, eftersom den federala regeringen försöker stimulera ekonomin och uppmuntra människor att köpa hus (och för att hjälpa dem att hålla dem), bör priserna fortsätta att ligga lågt.

De kommer inte att stanna låga för evigt, men så när marknaden är mogen, är det viktigt för köpare och ägare som vill kapitalisera på låga priser för att göra det.

för homebuyers

Som nationellt genomsnitt droppe, är långivare ser allt färre justerbar ränta inteckningar. Faktum är, den potential bara inte värt risken. Med andra ord, eftersom priserna redan är låga, att välja en justerbar sats inteckning (ARM) är en riktig chansning, och kommer bara ge några bråkdelar av en procentenhet i slutet, om det ger någon vinst. Men eftersom armarna kommer ofta med lägre räntor för att starta, kan detta vara ett gångbart alternativ för en köpare som planerar att sälja huset i ett år eller två.

För att verkligen ta de mest nytta av låga nationella bolåneräntor, bör husköpare försöka låsa in på en fast ränta någonstans runt eller under 5%.

Förutom att erhålla låga fasta priser, bör husköpare försöka köpa ner de låga priserna så gott de kan för att få ett lägre slutliga årliga räntan (APR) som de kommer att bära under hela lånets löptid.

Konvertibla lån erbjuda köparna ett tredje alternativ när man jämför bolåneräntor, och ger innehavarna såväl friheten av en arm och den trygghet som en fast.

Ett konvertibelt fast ränta inteckning erbjuder köparna möjlighet att anpassa storleken på lånet mellan det andra och det femte året av begreppet genom att lägga till en extra 2:45 åttondelar av en procent till inteckning etablerade ränta och betala en extra kvartal tre åttondelar av en procentenhet vid tidpunkten för stängning.
Ett konvertibelt ARM låter husköpare att konvertera sin arm till en fast ränta 15 eller 30 års lån vanligen mellan den andra och femte året av termen för en avgift på ca $ 250 och ca 1% av lånet.
Båda konvertibla alternativen möjliggör nya köpare att börja med en låg ränta och få en känsla för marknaden innan beslut fattas om en kurs för livet av lånet.
för nuvarande husägare
Den som köpte sitt hem innan fastighetsbubblan sprack troligen har en större än nödvändigt ränta på sina nuvarande inteckning. Även de flesta armar är täckta på hur mycket de kan minska. För villaägare som känner att de betalar mycket mer i ränta än de borde vara, kan nu vara dags att refinansiera för att kapitalisera på de lägre nationella genomsnittet.
Innan refinansiering bör dock husägare vara säker på att fördelarna överväger fallgropar. Vissa låneavtal ut straff för refinansiering. Alla kommer att kosta från 3-6% av lånets återstående balans, och alla kräver ådrar för inspektioner, titel arbete, ansökningar och andra kostnader som vanligtvis förknippas med första gången bolån.
För en husägare med ett utjämnat eller un-capped ARM, är detta en bra tid att refinansiera. Genom mittpunkten av ett 30-årigt lån, kommer marknaden att vända troligt, eller åtminstone luta, mot en säljarens marknad igen. Genom att fånga låga räntor nu, kan husägare spara tiotusentals dollar.
Detsamma gäller för andra länder apr fasta räntor. Generellt är den heuristiska att refinansiering bör minska din kurs minst två poäng om det är värt att göra, men vissa experter säger att en punkt är tillräcklig.
Den verkliga punkten att överväga är om du planerar att stanna i ditt hem tillräckligt länge för lägre ränta refinansiera att påverka dig. Eftersom priserna är så låga, är en refinansiering husägare sannolikt att bryta även på deras refinansiera mycket tidigare än de skulle om priserna var ännu bara lite högre. Därför är nu dubbelt en bra tid att refinansiera om du hoppas på att flytta, men planerar att stanna i ditt hem minst ett år.
hur man kan säkerställa den lägsta
Oavsett om du planerar att ta ut en första inteckning eller refinansiering en befintlig, är det alltid klokt att åka runt och få så många offerter som du behöver för att känna sig bekväm med att göra ett beslut.
Viktigast av allt, refinansiera inte bara att göra det, eller därför att priserna är låga. Gör matten och se hur mycket pengar som faktiskt slås runt. Också, som en bostad, inte tar ut en kortare sikt lån eftersom räntorna är låga. Du kommer att få betala mer per månad och bör den nationella ekonomin skift, kan dessa högre utbetalningar bli för mycket att hantera.
Anpassa din inteckning för att få det att fungera för dig och du kommer att spara mer pengar i slutändan.