hur man blir pre-kvalificerad för ett bostadslån

Om du vill köpa något hus, lägenhet eller husbil, många fastighetsmäklare och säljare får bara erbjudanden från köpare som har pre-kvalificerad för ett hypotekslån eller ha kontanter tillgängliga. Det är sällsynt att någon har tillräckligt med pengar för att köpa ett nytt hem utan någon form krävs av finansiering.

Din kredit värdering räknas

Prekvalificera för varje lån är starkt baserat på din nuvarande kredit rapport och din skuld till inkomst nyckeltal. Finansiella institutioner vill ha bevis på att du har betalat räkningar på förfallodagen, har den inkomst som finns tillgänglig för att hantera inteckning för vilken du söker och att du inte är närvarande bakom på något av dina annuitetslån.

Även en låg kredit värdering är inte nödvändigtvis% dödens kyss till en% inteckning pre-kvalificering, med en låg kredit värdering innebär oftast en högre ränta. För det mesta är det sämre din kredit, desto mer betalar du helt när de lånar pengar från en finansiell institution.

Din bästa strategi är att se till att du betalar i tid. Dessutom aldrig betala din månatliga utgifter med skulden. Beställ en kopia av din kredit rapport innan du fylla i en ansökan för eventuella lån och bekräfta att uppgifterna är korrekta. Om det visar sena betalningar som inte var i verkligheten, sen får annullerade checkar och kontoutdrag för att bevisa det och sedan skriva eller ringa kreditbyråer och be för de detaljerna rättas till. Samma avser konton som inte är dina eller obehöriga debiteringar.

bläddra på nätet för låga priser

Räntor kommer att fluktuera. För att starta, kommer du att hitta justerbara och fasta priser. När det gäller justerbara priser, är din början räntan låg, men det kan stiga eller falla beroende på vad den prime-räntan gör och de index som det lånet är knutet till. Medan justerbara priser kan vara attraktiv för köpet jägare, går din inteckning betalning oftast upp under hela lånets löptid vilket gör det svårt att komma upp med din inteckning betalning.

Fasta priser stanna oföränderliga under hela ditt lån, så att du förstår exakt hur mycket du kommer att betala för de närmaste femton till trettio år. Med ankomsten av Internet, är det mycket lättare att hitta priser som passar din plånbok. Många webbsajter kommer även jämföra kurs för dig så att du får bankerna att konkurrera om ditt företag.

Alla räntor är kopplade med poäng. Poäng är den del av ditt lån belopp som du betalar för att få en lägre ränta. Du kommer att hitta punkter varierar från noll till tre. De flesta människor besluta om noll-poäng lån eftersom de inte kan komma upp med den krävs extra pengar. Tala med din långivare om alternativen. De flesta är mer än beredd att arbeta ut ett hypotekslån som passar dina behov.

inte spendera mer än du kan hantera ekonomiskt

Fast inte lika vanligt, det brukade vara att långivare och fastighetsmäklare var mer än glada att hjälpa dig att köpa ett hem bortom din budget genom att använda alternativa inteckning planer som amorteringsfria lån. Vanligtvis dessa lån är rimliga, men inte tillåter dig att utveckla någon eget kapital i ditt hem.

Istället, räkna ut hur mycket pengar du kan utan stress råd att betala varje månad och begära något mer än detta belopp. Du kan alltid förhandla säljarna ner i pris och du kommer att få det hem du vill på en månatlig betalning du kan behändigt råd.