hur man blir en inteckning mäklare i Australien

Att bli en inteckning mäklare och hjälpa människor med sina bostadslån är en av de mest inneboende givande finans karriärer i Australien. Utöver det surr om att hjälpa människor köpa sina bostäder, framgångsrika mäklare också njuta av en hög inkomst och livsstil det ger.

Medan yrket är inte för alla, inteckning mäklare kommer från många olika bakgrunder. Detta beror delvis på att behörighetskraven till yrket inte är lika stränga som andra yrken, såsom medicin eller redovisning, för vilka en högskoleexamen krävs. Det finns dock, kan vissa förkunskapskrav som måste uppfyllas innan en person börjar en karriär som en inteckning mäklare, och det finns också ett krav på fortlöpande yrkesmässig utveckling som måste upprätthållas för att förbli kvalificerad.

Den minsta akademiska krav som måste fyllas av någon person som önskar att bli en inteckning mäklare är Certificate 4 i Financial Services (Finans / Bolån FNS40804). Denna kurs erbjuds av många olika institutioner och kan genomföras antingen ansikte mot ansikte eller genom distansundervisning beroende på institution. Även distansutbildning är ett alternativ är det rekommenderat att blivande mäklare utan branscherfarenhet genomgå utbildning i personen. Detta gör det möjligt för eleven att ställa frågor till sina lärare och får extra uppmärksamhet på några begrepp som är svåra att förstå.

När intyget är klar den enskilde kommer att krävas för att gå med i en branschorganisation. Det finns två alternativ, det MFAA (Mortgage och Finance Association of Australia) och FBAA (Finance Brokers Association of Australia). Den MFAA hette tidigare MIAAEN. Mäklare är endast skyldiga att ansluta sig till en förening, och båda kräver att certifikatet 4 vara klar innan han kom. Dessutom finns det federala lagstiftning som för närvarande införs som gör det ett rättsligt krav för alla inteckning mäklare i Australien för att fylla i intyget.

Utöver de minimikrav akademiska krav rekommenderas att blivande mäklare innehåller flera personliga egenskaper som kommer att hjälpa dem att lyckas i branschen. En grundläggande förståelse av matematik som krävs för att korrekt bedöma lämpligheten hos de finansiella produkter att mäklaren kommer att råda sina kunder på. En grundläggande förståelse av det engelska språket krävs också som juridiska dokument är involverade i fastighetstransaktioner.

Som inteckning mäklarverksamhet är i huvudsak en försäljning jobb betala provisioner, är en del erfarenhet av försäljning till nytta, även om detta kan man lära av franchisegivare eller mentorer. Det är också viktigt att vara driven och välorganiserad, särskilt om att bedriva verksamhet på en egenföretagare. Det är troligt att den inteckning mäklare kommer att behandla flera ansökningar från flera olika kunder vid någon tidpunkt så god organisationsförmåga är ett måste för att hålla sig framme.

När en mäklare har avslutat sin grundutbildning och en viss erfarenhet som de kommer att krävas för att slutföra vidareutbildning. Detta kallas CPD (Fortsättning Professional Development). Olika utbildningsinstitutioner erbjuder kurser som räknas till CPD krav. Några av dessa kurser kan också användas för att få nya säljbara färdigheter såsom förmåga att erbjuda kunderna kommersiella inteckningar och andra finansiella produkter.