hur man bestämmer värdet på din fastighet

Inteckningar grad beroende av värdet av den egendom som är inblandad. Därför blir det viktigt att veta hur mycket en fastighet är värd innan rubrik till refinansiering planer, letar efter ett bostadslån, eller sälja ett hus.

Ett sätt att göra detta är att fastställa marknadsvärdet på fastigheten. Ett enkelt sätt att göra detta är att titta på andra jämförbara bostäder i samma område och se vilka priser de har sålts nyligen. Internet eller fastighetsmäklare är effektiva medel för detta ändamål, och kommer med största sannolikhet utan kostnad för dig.

Ett annat sätt att hitta värdet på din fastighet är att hitta sin beräknade värdet. För att göra detta måste du betala för den hjälp av en utbildad och legitimerad professionell. De kommer att ta hänsyn till en rad faktorer, inklusive hemmets ytor, konstruktion kvalitet, planlösning, design, omgivande området, närhet till viktiga tjänster och platser, samt landskapsplanering, bland andra faktorer. En värderingsman kommer vanligtvis kosta någonstans mellan $ 200 och $ 300.

En värderingsman kan också berätta att ersätta värdet på fastigheten. Detta är hur mycket en värderingsman uppskattar det kostar att bygga ett liknande hus på en ledig mycket. Den värderingsman kommer att ta en ålder av hemmet i beaktande för att göra en bättre uppskattning med försämring och avskrivningar i åtanke.

En viktig sak att notera är att ett hem uppskattade värde är inte samma sak som dess värde. Ett hem uppskattade värdet definieras av någon av de metoder som anges ovan, samtidigt som dess värde är slutligen fastställts av vad potentiella köpare är villiga att betala för det.