hur man berättar de goda långivare omvänd inteckning från den dåliga

Home Equity Conversion inteckningar eller HECMs, är försäkrade och regleras av den federala regeringen. Eftersom dessa lån är så strängt reglerat, många seniorer är under intrycket att alla långivare som erbjuder samma upplevelse. Medan långivare är begränsade i de avgifter som de kan ta ut sina låntagare, vissa omvänd inteckning långivare som erbjuder betydligt bättre service.

vad bra omvänd bolåneinstitut gör för sina låntagare

De bästa omvänd bolåneinstitut inte bara låna ut pengar, de också utbilda och stödja sina låntagare under hela lånet processen. Efter kontakt med en långivare, bör seniorer ges en tydlig förklaring av deras olika alternativ. Federal Housing Administration (FHA) erbjuder för närvarande två HECM produkter: HECM Standard och HECM Saver. Seniorer som vill köpa en ny permanentbostad med intäkterna från en omvänd inteckning kan också dra nytta av HECM för programmet för köp. För att hjälpa pensionärer att välja en fördelaktig lån produkt, bör omvänd bolåneinstitut förklara kostnader, fördelar och nackdelar med varje lån alternativ.

Förutom att förklara en ledande s alternativ, kommer en stor långivare förklarar också låntagarens ansvar efter att få en omvänd inteckning. Efter stängning lånet, är låntagare förväntas ha husägare försäkring, fortsätta att göra viktiga hem reparationer och betalar sin fastighetsskatt på tiden. Låntagare som inte uppfyller dessa krav kan bli ombedd att betala tillbaka sina lån i förtid. För att eliminera framtida förvirring bör långivarna förklarar också återbetalning. Detta inkluderar då lånet ska återbetalas, och hur låntagare eller deras arvingar kan betala tillbaka lånet.

Ett annat tecken på en ansedd långivare är flexibilitet. En ärlig långivare kommer alltid att vara villiga att tala med en låntagarens familj och finansiella rådgivare. Långivare som avskräcker låntagare från konsultverksamheten släktingar eller andra finansiella proffs kanske inte har låntagarens bästa för ögonen. För att säkerställa att pensionärer gör rätt beslut, bör omvänd bolåneinstitut förklarar också vikten av omvänd inteckning rådgivning och, vid behov, hjälpa pensionärer förbereda sin rådgivning session.

bra långivare hjälpa pensionärer att förstå de verkliga kostnaderna för sina lån

Förutom att erbjuda överlägsen service, välrenommerade omvänd inteckning långivare är också enkelt om avgifter och långsiktiga kostnader. För att få en omvänd inteckning, kommer låntagarna att förväntas betala för en bedömning, avsluta kostnader och en originering avgift. Eftersom HECMs är försäkrade genom FHA, är låntagare också skyldiga att betala för försäkringar för hypotekslån. Lyckligtvis, för att hjälpa låntagare undvika att betala dessa kostnader out-of-pocket, långivare normalt finansiera sina avgifter i lånet.

För att göra kostnaderna för lånet helt klar, är omvänd bolåneinstitut krävs för att ge pensionärer med en total årlig lånekostnad (TALK) offentliggörande. Denna beskrivning tjänar två olika syften. Först hjälper det pensionärer se sin förväntade ränta och beräknade avgifter. Talk utlämnande förklarar också den totala kostnaden för att få en omvänd inteckning under lånets löptid. Långivare som är ovilliga att diskutera sina avgifter eller förklara kostnaderna för lånet bör undvikas.

Seniorer bör också vara trötta på långivare som erbjuder dem med ofullständig information eller försöka tvinga sin signatur på förvirrande eller ofullständigt pappersarbete. Skaffa en omvänd inteckning är ett viktigt ekonomiskt beslut, och pensionärer ska inte känna sig pressad att välja ett lån som inte är helt rätt för dem. Fördelen med att välja en ansedd långivare är att dessa yrkesgrupper inte försöker vilseleda eller kontrollera sina låntagare. Istället arbetar de för att stödja och utbilda seniorer hela lånet processen.