hur man berättar att det är ett lån modifiering bluff innan det kostar dig ditt hem

Kombinationen av en komplex tjänst, desperationen hos dem som behöver tjänsten och en ny, öppen marknad med lite reglering lämnar möjligheten för bedragare att utnyttja en situation som kan ge en snabb värdering. Den största frågan för offren för bedrägerier lån modifiering är vanligtvis inte pengar, det är konsekvenserna av bortkastad tid och missade betalningar som kan leda till en avskärmning.

När det gäller själva antalet, är frekvensen av bedrägerier lån modifiering relativt låg. Fortfarande, som bostadslån ändringar konsolidera sin ställning som det bästa alternativet för kämpande villaägare försöker undvika utestängning, har bor borta från de “dåliga skådespelare” har aldrig varit viktigare. En reaktion på problemet har varit husägare väljer att ta på lånet ändring processen själva, vilket har visat sig vara ett misstag. Påhejad av politiker och några medlemmar av media, det gör det självare har stött på en tegelvägg av komplexa låneavtalen, otränade kund reps tjänst vid långivare, och en process som kräver tid motsvarar en del / heltidsjobb. Den fruktansvärt långsam start av Obamas administration Villaägare överkomliga priser och stabilitet Plan (HASP) får skulden både på långivarna för inte är förberedda för anstormningen av samtal och pappersarbete och om husägare som försöker förhandla lån ändringar på bolån de förstod aldrig i första plats.

De allra flesta av bedrägerier har sitt ursprung i affärer lån modifiering som ofta bemannas av inteckning mäklare som en gång var torgför de giftiga inteckningar ansvarar för starten av inteckning härdsmälta. Dessa butiker som vanligtvis inte har någon licens, juridisk wherewithalen, eller möjlighet att ändra ett lån. Det finns vanligen flera kännetecken som butiken kunde köra en bluff:

* Inget kontor – Utan en legitim ström av intäkter, många bedragare har inget intresse av att underteckna kontrakt hyresavtal, utrusta ett utrymme, eller investera det kapital som krävs för att driva en seriös verksamhet.

* Ett kontor men … – Det kan vara ett kontor, men det är inte mycket av en. Nästan alla ytor är tillägnad telefon jockeys och atmosfären skriker “pannrummet”. Orsaken ingen eller minimal kontor är att de flesta scammers förstår att vad de gör kommer att ha en kort livslängd vilket kommer att kräva att gå vidare någon gång inom en snar framtid. Begäran att besöka en bedragare kontor är ofta hantera mördare själva, eftersom de scammers inte vill träffa direkt med dig. Om ett besök på ett kontor motverkas, ta det som ett stort varningstecken.

* Ingen meritlista – En legitim företag som har varit i branschen länge nog för att veta repen kommer ha hundratals genomförda modifieringar. De flesta av de mod butiker kör bedrägerier kommer inte ha några genomförda ändringar att tala om. När allt, de är inte det att ändra lån.

* Marknadsföring material som ser ut som de är utfärdade regeringen – Bolån är en del av allmän handling och kan nås av vem som helst som önskar att göra det. Det finns inga statliga myndigheter inhämtat för lån modifiering företag.

* Anslutningar med långivare – Om ett lån mod butiken berättar att de arbetar, anslutna, eller i partnerskap med din långivare de röda lampor och sirener bör börja exploderar i ditt huvud. Om du fortfarande är intresserad, bekräftar mod butiken uttalanden med din långivare.

* Den hårda “nu eller aldrig” sälja – Om du får pressad att starta processen eftersom mod butiken har fått höra av långivaren att avskärmningen är överhängande, gå bort. Denna typ av kommunikation mellan parterna sker inte.

* Löften eller garantier av principiell minskningar – Det är omöjligt att veta
huruvida en princip minskning kommer att hända innan du öppnar förhandlingarna. Det finns alltför många variabler, liksom vem som äger inteckning, för att göra en garanti som. Q1/09 statistik visade att 1,8% av alla lån ändringar ingår en princip minskning så, på branschstandard, har du en 1 i 50 skott.

Det tredje alternativet är att ändra din inteckning med en advokat driven process, vilket har visat sig vara den bästa vägen till optimala resultat i ett lån modifiering. Kolla in följande:

* Få advokatens nummer State Bar och kolla upp det på lämplig stat bar hemsida.

* Se hur länge företaget har förhandlat ändringar bostadslån.

* Be om en meritlista. En erfaren företag kommer att ha hundratals genomförda modifieringar.

* Besök på kontoret, eller har någon du litar på gör det.

* Om du kämpar med kreditkort och / eller konsumenternas skulder, ta reda på om företaget par bostadslånet ändringar med skuld förhandlingar. Resultaten från att kombinera de två processerna kan vara mycket fördelaktigt och kraftfull.