hur man använder en god tro uppskattning när du handlar för en inteckning

När du handlar för ett lån många människor fokuserar på räntan eller den effektiva räntan. Detta är verkligen en mycket viktig del av lånet. Men bara genom att jämföra god tro uppskattning från en långivare kan du avgöra om de verkligen ger dig en bra affär eller om de försöker ta dig en tur runt kvarteret. Den här artikeln visar hur du använder Good Faith Uppskatta att granska och jämföra långivare och få det bästa lånet.

Inom tre dagar efter att ansöka om ett lån långivaren måste lämna dig personligen eller med posten en färdig god tro uppskattning. Detta är en form som representerar en uppskattning av de avgifter och kostnader för nödvändiga sakerna för att framgångsrikt bearbeta och avsluta ditt bolån. Dessa poster inkluderar punkter och andra avgifter. Detta är en lång form som är uppdelat i sex olika kategorier. Dessa kategorier är numrerade 800, 900, 1000, 1100, 1200, och 1300. Den verkliga nyckeln till att förstå om du får en bra affär är att fokusera på det avsnitt som relaterar direkt till långivaren.

§ 900 genom 1300 avser alla tredje parts avgifter och långivaren har ingen kontroll över dessa. Dessa avsnitt kan innehålla poster såsom bedömning, försäkringar, impounds, avgifter inspelning, överföringsavgifterna, avgifter titel, advokatarvoden, inspektionsavgifter och avgifter uppgörelse. Nu kanske du märker att dessa avgifter varierar mellan långivarna. Detta beror på att långivaren är den som förbereder god tro Uppskatta och skriver det åt dig. Långivaren lägger uppskattar här baserat på vad dessa objekt normalt kostar. De har ingen kontroll över objekten i dessa avsnitt så bortse jämföra dessa när man jämför långivare. Dessa kan alla kategoriseras som icke långivare kostnader och avgifter. Även om vissa långivare kan försöka lura dig genom att ge låga siffror för tredje part avgifter att göra sina Good Faith Uppskatta ser bättre ut. Genom att göra detta deras totala avsluta kostnader och avgifter kan se mycket lägre på papper. Se till tredje part avgifter ser rimliga. Du kan alltid ringa tredje part och fråga om vad de vanliga avgifterna är att kontrollera detta.

I grund och botten sektionen 800 innehåller alla objekt som är associerade med långivaren. Dessa är de kostnader och avgifter som har direkt samband med lånet och här är där för att jämföra långivare. Det är här du bör verkligen fokusera och granska artiklar att göra jämförelser. Detta avsnitt kan inkludera administrativa avgifter, ansökningsavgifter, dokument avgifter förberedelse, avgifter finansiering, inteckning avgifter mäklare, bearbetning avgifter, underwriting, tråd överföringsavgifter och andra sopor eller avgifter skräp att en långivare kan laddas. Det är där de verkligen kan lägga på extra stoppning.

Med möjligheten att lägga på många typer av avgifter är det viktigt att titta på allt och inte bara fokusera på räntan. Tyvärr lån har flera olika delar. Dessa kan ändras så att en del ser mer attraktiva vid behov. En långivare kan göra någon del av lånet attraktiva om de känner att det är vad som verkligen är viktigt för dig. Till exempel kan en långivare erbjuder en $ 300.000 lån en halv lägre men kan ha $ 3000 eller en punkt värde av avgifter lagts i god tro uppskattning. Så se till att titta på den totala bilden att verkligen se vilken långivaren har det bästa erbjudandet för dig och även se till att de noggrant har citerat tredjepartsavgifter. Kom ihåg, genom att sänka tredjepartsavgifter det kommer att göra sitt Good Faith Uppskatta ser bättre ut på papperet. Dessutom, se till att jämföra den ränta lån ränta och långivaren debiterar tillsammans för att se vilket är egentligen det bästa erbjudandet. Kom ihåg, det skadar aldrig att fråga en långivare om de kommer att minska eller eliminera avgifter om du känner att de är för höga.