hur man använder en bytesbalans inteckning

Om du söker efter en inteckning då du förmodligen vet om de vanligaste typerna av inteckning som fast ränta och rörlig ränta. Vad du kan bli mer bekant med är en nyare typ av inteckning kallas bytesbalansen inteckning. Om du är i marknaden för en inteckning eller funderar på att ändra ditt befintliga, så ska du definitivt överväga ett bytesbalansen inteckning.

Vad är ett checkkonto inteckning?

En bytesbalansen inteckning är den mest flexibla typen av inteckning tillgängliga. I grund och botten går alla dina pengar till ett konto. Din inteckning öppnas upp som ett checkkonto, och du får ett betalkort, checkhäfte och kreditkort. Eventuella nuvarande kreditkort skulder du har kan överföras till balans, och alla din lön får betalas in på kontot. Bytesbalansen inteckning lägger alla dina pengar på ett ställe, både inkommande pengar och skuld.

Varför är detta en bra sak?

Med alla dina pengar på ett ställe kan vara mycket fördelaktigt. För det första kan du se exakt hur mycket du är skyldig på allt. Du läser ett konto och vet hur mycket pengar du har att betala tillbaka. Det finns också tydliga ekonomiska fördelar för ett bytesbalansen inteckning. För det första är den ränta beräknas dagligen så att du bara betalar ränta på aktuellt saldo. Dessutom betalar du mindre för din inteckning, eftersom din lön bidra till att påskynda betala tillbaka processen. Du kan också lägga till några besparingar som du har. Utöver detta, avgifter för löpande räkningar bolån är mycket låg, och du kommer knappast att tas ut för att ordna inteckning eller drabbas av några inlösen påföljder. Om du använder ett bytesbalansen inteckning på rätt sätt, kan du spara tusentals på din inteckning.

Är de några nackdelar?

Som med alla finansiella produkter, det finns också nackdelar med att bytesbalansen inteckningar. Kanske det största problemet är att frestelsen att spendera för mycket pengar. Om alla dina pengar är på ett ställe, är det svårt att se om du är på väg att betala dina lån tillbaka. Med en stor hypotekslån som en övertrassering du till synes inte köra slut på pengar, och när du inser att du är i allvarliga problem det är för sent. Om du inte kan vara disciplinerad med dina pengar och budget regelbundna betalningar sedan en bytesbalansen inteckning kan vara ett oklokt val.

Är de värda det?

Trots problemet med pengar förvaltning, bytesbalansen inteckningar är en av de bästa val runt. Naturligtvis är de inte lämpliga för alla människor, och det lönar sig att konsultera en finansiell rådgivare innan du fortsätter. Men om du är en disciplinerad person som kan budgeten väl och du vill att alla dina skulder på ett ställe på en låg boränta, sedan en bytesbalansen inteckning är ett bra val. Om du spenderar klokt då du kommer att spara tusentals och betala tillbaka ditt lån snabbare än med andra typer av inteckning.