hur man ansöker om en inteckning

Ok, är det dags att ta ett djupt andetag och gå låna en upprörande summa pengar. Du kommer att upptäcka att processen inte alls är så skrämmande som det ser ut om du är förberedd.

kredit

Det finns tre saker du bör göra om din kredit. Den första är att ta en titt på vad de tre kreditvärderingsinstitut har registrerat om dig. Gör så här tidigt i processen, eftersom det tar tid att få fel och pensionerade skulder tas bort från kreditupplysningar. Den grova uppskattning är att fyrtio procent av alla kreditupplysningar innehåller fel, och det är garanterat att de tre är aldrig identiska. Så få dem uppdaterade och vet vad de innehåller så att du kan diskutera det.

Gå i pension så mycket utestående kortfristiga krediter och låg-balansen skuld som du kan. Ju mindre skulder du har på böckerna, desto mer kan du låna på hypotekslån. Och slutligen, tar inte ut några nya kreditkort eller kortfristiga lån strax innan gick in i inteckning mäklare kontor.

handpenning

Vill säga det uppenbara: ju mer du kan samla för en handpenning desto bättre du är. Detta gäller inte bara för din månatliga inteckning betalning, men kan också tillämpas på frågan om du är berättigad till ett lån eller inte. Om din kredit är mindre än perfekt och du är ett gränsfall, kan en hälsosam handpenning vara skillnaden mellan att bevilja eller avslå din ansökan om inteckning.

Den andra faktorn i spel med en handpenning är försäkringar för hypotekslån. Om din handpenning är mindre än 20% av priset på hemmet, kommer du vara tvungen att köpa försäkringar för hypotekslån för att skydda din långivare om du standard på lånet. Mortgage Insurance kan köra så mycket som $ 100 per månad. Vissa människor tar ut räknaren och besluta att det är mer ekonomiskt att ta en inteckning på 80% av bostadens värde, skrapa ihop en tio procent handpenning och låna den andra tio procent på ett annat lån. Det får kvitta ut att vara billigare att betala i de två lånen än att betala en större inteckning plus försäkringen.

lön och besparingar

Det kommer att bli en betydande kontanta utlägg för att säkra dina lån. Långivaren vill poäng och det blir stora avslutande kostnader. Gå inte efter en inteckning med ett bankkonto som är tomt efter handpenningen.

Du bör också räkna ut vad du har råd att betala på ett lån – vad ranson av hus betalning till totala intäkter är, hur skatten på räntan kommer att påverka dig, etc. Egentligen borde du ha gjort det här matte medan du söker för ett hem. Men långivaren kommer att titta närmare på ranson av inkomsten till hus betalning, så bekanta dig med de gränser och handla därefter.

räntor

Det finns fler “erbjudanden” ute på bolån än du kan hoppas på att förstå. Ta ett par saker i beaktande. Den första är, om du går igenom detta i en tid av mycket låga bolåneräntor, kan det vara värt att betala avgiften att “låsa in” på den tillgängliga låg hastighet så att den är tillgänglig när din inteckning stängs. Den andra sak att fråga dig själv är hur länge du tänker stanna i huset. Om det är fem år eller mindre, överväga en justerbar ränta inteckning eller en av de många varianter som börjar du ut på en låg hastighet.