hur man ansöker om en FHA bostadslån

FHA bostadslån är ett utmärkt alternativ om du inte har en stor handpenning. Federal Housing Administration (FHA) hjälper låntagare som annars skulle uteslutas från bostadsmarknaden genom att tillåta lägre ner betalningar och mer liberal underwriting riktlinjer. Federal Housing Administration försäkrar FHA lån, att de inte låna ut pengar direkt till låntagarna.

Det första steget för att ansöka om en FHA bostadslån är att hitta en långivare som erbjuder FHA lån. Inte alla inteckning företag erbjuder FHA lån till sina kunder. För att kunna erbjuda FHA lån, måste långivaren ansöka och bli godkänd för att erbjuda FHA lån till allmänheten.

När du hittar en långivare som hanterar FHA hypotekslån, kommer du att bli ombedd att fylla i en låneansökan och skicka långivaren annan dokumentation som behövs för att pre-kvalificera dig för ett lån. Dessa poster kan innefatta:

Ett. 2 år skattedeklarationer och W-2s
2. 2 aktuella paystubs
Tre. 3 månader kontoutdrag
4. Namn, adress och telefonnummer på din hyresvärd (om tillämpligt)
Fem. Gift bokstav (om du tar emot en gåva från en familjemedlem)

Beroende på varje enskilt omständighet, kan det finnas andra dokumentation som behövs. Långivaren bör också gå över de olika låneprogram tillgängliga för dig och tillsammans bestämmer vilka program som är bäst för din situation. Vid denna punkt långivaren kommer att gå över den information du skickade in, dra din kredit rapport och pre-kvalificera dig för en köpeskilling som du har råd. Nu har du varit pre-kvalificerad.

Det finns en skillnad mellan att vara pre-kvalificerad och lånelöfte. Vanligtvis, när du har varit redan kvalificerade, kommer långivaren gå till nästa steg och få dig lånelöfte. För denna process, kommer långivaren ta den information som du har lämnat och mata den genom datoriserade underwriting systemet kallas Desktop Underwriter (DU) systemet. När det kommer tillbaka med ett godkännande, har du fått lånelöfte.

Nu är du redo att börja titta på hus. Långivaren kommer att ge dig ett lånelöfte brev som du ska använda när du gör ditt erbjudande. Du kommer att skicka brevet med ditt erbjudande att låta säljaren vet att du har lånelöfte och du har din finansiering på plats.

Om du vill bli lånelöfte för en FHA bostadslån för att köpa ett hem i Kalifornien, besök www.yourmtglender.com eller ring mig på 818-920-1600.