hur man ansöker om en ballong inteckning

I en ballong inteckning, är den slutliga utbetalningen alltid större än den för de regelbundna betalningar. Efter den planerade löptid, är det återstående beloppet betalas i sin helhet. Typiskt en ballong inteckning, oavsett om den första, andra eller tredje, kan ha en löptid på någonting mellan en och tjugofem år.

Om du vill ansöka om en ballong inteckning, det finns vissa steg som du måste förstå och gå igenom. För att guida dig med varje, läsa på följande:

Ett. Fråga från finansiella institut som erbjuder inteckning. Behandla ballong inteckning att vara samma som alla andra inteckning. Om du är bekant med stegen i att ansöka om en annan typ av lån, ballongen Hypoteks steg är i princip samma sak. Du måste säkerställa samma dokument och underteckna de dokument som krävs.

2. Alltid vet vad räntan är. I en ballong inteckning, är räntan nästan alltid fastställts för en viss period. För det mesta, kan det medföra en lägre ränta under de första åren av lånet. Allt beror på leverantören. Det är ditt ansvar att veta hur mycket ränta du måste betala.

Tre. Veta när balansen förfaller. Som nämnts tidigare, i en ballong inteckning, blir resterande belopp efter en viss tid. Du betalar en del av beloppet i lika stora delbetalningar under angiven tid. När termen är upp, är du skyldig att betala hela saldot. Att veta när man måste betala för det gör dig förberedd och gör att du kan planera i förväg.

4. Veta om det finns en möjlighet att refinansiera när förfallodagen kommer. Så du kommer inte att behöva betala mellanskillnaden på en stor summa, be låna institution om de är villiga att refinansiera beloppet. Detta är ett bra alternativ för människor som kanske inte har en stor summa pengar på en gång räcker för att täcka återstoden.

Fem. Vet om det finns en möjlighet att förlora refinansiera alternativ. Vissa inteckning företag ger ut en refinansiera alternativ till kunderna, men för en uppsättning villkor. De får kräva mortgagers att vara snabb in betalningen. Den refinansiera alternativet kan hjälpa en hel del. Du måste känna till riktlinjerna och komma ihåg det.

6. Vet om du måste kvalificera sig för refinansiering lån. Refinansiering har blivit ett privilegium och inte en rättighet, för personer under en ballong inteckning. Vissa inteckning intuitioner skulle omvärdera din förmåga att betala. Därför måste du ansöka om refinansiering lån. Finansieringen institutionen kan kräva att du passerar och signera dokument igen.

7. Bedöm din förmåga att betala. Med alla dessa sagt, måste du kontrollera din ekonomiska ställning och förmåga. Med räntan, den vanliga utbetalningen, och refinansiering alternativ, ärligt avgöra om du har råd med en ballong inteckning, eller om att få en är genomförbart. Ett felaktigt beslut kommer att få stora effekter på din ekonomiska status.

8. Analysera alla tänkbara värsta scenarierna. Innan du beger dig till en ballong inteckning, eller någon inteckning för den delen, måste du vara beredd på det oväntade saker. Exempel kan vara att förlora ditt jobb, en inkomst alternativ, eller liknande situationer. Den övergripande ekonomiska situationen i landet kan behöva analyseras.

9. Rådgör med en opartisk expert. Vissa finansiella experter och gurus inteckning är mer än villiga att ge önskade råd till människor som behöver det. Vissa gör även det gratis. Försök att söka personer som kan hjälpa dig mest. Och lära av dem.

10. Arkiv för lånet. Efter allt var klart och de små sakerna rätas, bör du kunna tryggt underteckna ansökningsformuläret och fortsätt med det. Bara se till att varje detalj är väl omhändertagen. Det är det viktigaste här.

Dessa är de 10 saker du bör göra när de ansöker om en ballong inteckning. Varje steg är lika viktigt än de andra. Alltihop är listade så att du kommer att styras i enlighet med samt avgöra om en ballong inteckning är rätt för dig eller inte.