hur man ändrar lånevillkor och undvika att förlora ditt hus

Under hela nationen finns det många människor som redan är i avskärmningen processen och många fler som är mycket nära att gå in avskärmning. Det finns många anledningar detta händer, men det som står sant för nästan alla av dem är att de inte vill förlora sina hem. I många fall det bästa tillgängliga alternativet för människor är att lära sig hur de kan ändra lån betalningar. Denna process kallas för ett lån modifiering eller ibland en inteckning modifiering, och innebär en omstrukturering av villkoren för lånet eller inteckning för att minska de månatliga betalningar.

Det har varit mycket snack i media om lån ändringar men många människor fortfarande inte inser att de kan ändra lån betalningar upp till en punkt. I själva verket skulle många banker och långivare vill inget hellre än att arbeta med dessa husägare för att hålla dem i sina hem eftersom det oftast resulterar i banken förlora mycket mer pengar om folk förlorar sina hem. Processen för att få en ändring är inte så svårt som många tror.

Det första steget är att lära sig om de riktlinjer lån modifiering och politik sina långivare. Vissa riktlinjer gäller för nästan alla långivare, såsom att upprätta en ny månatlig betalning som faller mellan 34% och 45% av låntagarens månatliga bruttoinkomsten. De flesta långivare kommer också att ha några specifika riktlinjer kring lån ändringar som är unika för dem. Lär dig mer om långivarens modifiering politik kommer att bidra till att säkerställa att låntagaren vet vad som väntar.

Nästa steg för någon som vill ändra lån betalningar är att skriva en umbäranden brev. Detta brev ska beskriva varför ett lån modifiering behövs (t.ex. detaljer kring svårigheter), hur lån modifiering bör struktureras, och hur detta kommer att hjälpa låntagaren stanna i sina hem.

Slutligen måste låntagaren att arbeta med långivaren genom hela processen att ändra lånet. Detta innebär att de måste stanna på toppen av långivaren och vara redo att lämna några handlingar långivaren begär i ett snabbt och effektivt sätt. Med dessa steg kan hjälpa husägare stoppa en avskärmning och arbeta för en lösning som är gynnsam för husägare samt långivaren.