hur långivare är inställd bolåneräntor

Någonsin undrar hur långivare har kommit upp med de priser som de gör? Du kan sluta undra, för jag ska berätta för dig hur. Vi alla svar på en högre boränta makten, det vill säga den sekundära marknaden. Den sekundära marknaden är där Fannie Mae, Freddie Mac, och andra långivare inteckning bedriva sin verksamhet. Dessa Regeringen grundade myndigheter köper de lån som långivare gör, sedan antingen hålla dem i sina portföljer, eller kombinera dem med andra lån i mortgage-backed securities. Dessa värdepapper säljs sedan till fonder, Wall Street företag, och andra finansiella investerare som handlar dem på samma sätt som de handlar övriga värdepapper och obligationer.

Som ett resultat av investerare, snarare än inteckning mäklare och bankirer, är i kontroll av skattesatserna. När ekonomiska nyheter tyder ekonomin värms upp, investerare kräver högre avkastning från långivarna. Detta händer eftersom de inte vill köpa låg avkastning obligationer nu, ifall Fed höjer priserna för att kyla ekonomin, vilket skulle innebära att de kommer att göra högre yield obligationer senare. Det enda sättet att långivare kan få sina lån som säljs i denna situation är att höja avkastningen de erbjuder investerare. I sin tur driver detta skattesatserna högre för konsumenterna.

Samma sak händer i omvänd när det ser ut som att ekonomin kyls. Investerare börjar ropa för obligationer, eftersom de siffra att Fed kommer att sänka räntan i framtiden för att få ekonomin att gå att flytta tillsammans igen. Om investerarna vänta, hamnar de med lägre avkastning obligationer. Eftersom investerarnas krav är så starka, kan långivare som styr utlåningen erbjuda lägre avkastning. Resultatet finns ett lägre pris för konsumenterna.

För att få de bästa priserna ute, konsumenterna måste verkligen uppmärksamma finansiella nyheter. Samråd med en inteckning långivare eller mäklare kan också vara till stor hjälp. I de flesta fall kommer inteckning mäklare vara mycket kunniga och uppdaterade på ekonomin.