hur lång tid innan jag kan köpa ett hem efter konkurs

Med en, stökig, en del av ditt ekonomiska liv över är du förmodligen redo att gå vidare och undrar hur lång tid innan du kan köpa ett hem efter konkurs. Svaret på den frågan är ganska subjektiv, men det korta svaret är två år, om du gör lite arbete under den tiden.

Långivare kommer inte tänka dig för en inteckning för två år-om du hittar en som kommer de inte kommer att erbjuda dig en bra affär. Väntar de två åren är viktigt att få en rättvis uppgörelse, och eftersom detta lån kommer att vara med dig under många år framöver är det värt att ta den tid som krävs för att få en bra en. Under dessa två år kan du göra en hel del för att förbättra din kredit och tjäna dig en rättvis ränta.

Vilken ränta du kommer att erbjudas avgörs utifrån vilken risknivå du representerar till långivaren. Om de tror att du sannolikt inte göra dina betalningar i tid de kommer att höja räntan de kommer att erbjuda dig. Med detta i åtanke under de kommande två åren ska du bygga upp en historia av goda finanser som ett framtida bolåneinstitutet kan titta på.

Ansök om en säker kreditkort och använda den lätt (mindre än trettio procent av gränsvärdet) och betala det av fullt ut varje månad. Efter sex månader till ett år för detta ta ut ett litet lån och se till att göra dessa betalningar i sin helhet, i tid, varje månad också. Din kredit historia består av två typer av betalningar, avbetalning (lån) och roterande (kort), så att ha en historia av positivt uppfyller båda dessa typer av betalningar kommer att få dig långt på att bygga upp din kredit.

Annat än detta försök och håll ner samma väl betalande jobb under en längre tid, eftersom detta kommer att visa stabilitet, och se till att du inte får in över huvudet med din ekonomi. Efter två år av sunda finanser kommer du att kunna köpa ett hem efter konkurs.