hur kreditbetyg påverkar en inteckning ansökan

Som alla vet, är din kreditvärdighet är en av de viktigaste numren som du har? det påverkar din förmåga inte bara att få en inteckning, men en bil lån, kreditkort, eller lagra kredit, samt den ränta du får. En god kreditvärdighet är så viktigt att vissa finansiella experter även råda dig att kontrollera att du har en god kreditvärdighet innan man ens funderar på att ansöka om en inteckning.

När du ansöker om en inteckning, kan långivaren komma åt din kredit rapport? en rapport som sammanställs av uppgifter från de tre stora kredit-rapportering organ, Equifax, Experian och TransUnion. Din kredit värdering kommer att vara någonstans mellan 300 och 850, baserat på din post för att betala tillbaka lån i det förflutna. Detta är känt som din FICO poäng, efter att företaget som analyserar informationen från de tre organen, Fair Isaac Corporation.

Din allra viktigaste kredit värdering är baserad på flera faktorer, bland annat längden på din kredit historia samt det kreditkort du har och hur mycket kredit du har använt. I alla är sen med en räkning ibland, är en långivare också ute efter en stabil rekord av att betala räkningar i tid? alltför många sena eller missade betalningar kan ha en negativ effekt. Din anställning historia och antalet kreditkort som utfärdats till dig är också viktiga faktorer.

Det är i princip allt om riskfaktor? bostadsköpare som har en historia av att betala tillbaka lån och betala räkningar i tid har mycket mindre chans för försumliga på sina bolån och är därför mindre risk. Inteckning industrin har beräknat att om en person har en hög kredit värdering? exempelvis 780? chanserna för dem blir tre månader efter i sina betalningar är nästan 1 på 600 och statistiskt, har en person med en låg kredit värdering av 600 en 1 på 4 chans att bli tre månader efter med utbetalningarna.

Låntagare som har hög kredit poäng? definieras som 760 eller över? kommer i allmänhet att ha fler valmöjligheter när det gäller att kvalificera sig för en inteckning, samt att kunna dra nytta av lägre räntor. Om du har en poäng i 600-700 intervall, kommer du inte ha några problem med att få ett lån för ditt nya hem? men du kan betala tillbaka lånet till en högre ränta.

Generellt sett är en poäng på runt 500 om det lägsta som kommer att kvalificera sig för en inteckning. Om du tillhör denna kategori, kan du behöva att shoppa runt för att hitta en långivare som är villiga att arbeta med dig, och din ränta kommer troligen att bli högre. Vissa långivare specialiserade på att erbjuda lån till låntagare som har dålig kredit – dessa långivare är ofta kallad sub-prime långivare. En möjlig lösning för dem med en mycket låg kredit värdering är att överväga att ansöka om en FHA lån, vilket tenderar att använda olika kriterier för att kvalificera människor.

En låg kredit värdering kan göra stor skillnad i det belopp som du kommer att kvalificera sig, liksom storleken på din månatliga inteckning betalning. En ränta på bara en poäng mindre kommer att innebära en besparing på runt $ 5.000 på den genomsnittliga 15-åriga hypotekslån och ännu mer på en typisk trettio år inteckning? runt $ 50.000. Dessutom kan en kredit värdering under 630 betyder månatliga betalningar som är mellan $ 50 och $ 250 högre.

Det finns några saker du kan göra om du behöver höja din kredit värdering. För det första, kontrollera din kredit värdering och se till att den är korrekt? uppskattningsvis 25% av kreditupplysningar har vad som skulle kunna beskrivas som allvarliga fel på dem. Dessa misstag kan rättas till, men det kan ofta ta upp till flera månader? inte en idealisk situation om du är precis på väg att ansöka om en inteckning. Även ett litet fel på din rapport kan påverka din poäng och inteckning ränta som du erbjuds.

Om det alls är möjligt, försök att inte göra ett större inköp, t.ex. en ny bil precis innan du ansöker om en inteckning, eftersom det kommer att sänka din kredit värdering. Och betala av så mycket skuld som du kan? detta kommer att bidra till att sänka din skuld till tal och höja din poäng. Om det finns några små utestående skulder på din kredit rapport, överväga att ta hand om dem innan. Låt inte dåliga krediter stoppa dig från att ansöka om en inteckning? även med en låg poäng, är det fortfarande möjligt att vara en husägare. Din kreditvärdighet är mycket viktigt när det gäller att få en inteckning och det kan påverka dina chanser att köpa det nya huset. Om din poäng är låg, överväga att titta in i olika sätt att förbättra det, och du bör kunna få en inteckning med en stor hastighet.