hur kredit värdering kan påverka refinansiering billån

Som hem värden droppe, fler villaägare vänder sig till inteckning refinansiering för att hjälpa dem att ta sig igenom svåra tider. Vissa husägare står inför ballong betalningar, eller en återställning i räntor när en fast ränta inteckning blir en justerbar ränta inteckning. Ytterligare andra hoppas att refinansiera en inteckning för att dra några kontanter ur sina hem kapital för att betala andra räkningar, göra investeringar, betala för utbildning eller lägga till sina besparingar.

Oavsett anledning till att vilja att refinansiera ett hem inteckning, finns det några enkla fakta som håller sant – Den viktigaste anledningen är att din kredit värdering kommer att ha en stor inverkan på processen.

Medan många långivare var beredd att bortse från en tvivelaktig kredit värdering för hem refinansiering bara några korta månader sedan, dessa dagar de tar en mycket hårdare titt på låntagarnas kreditvärdighet, kredit historia och kredit värdering. Om du hoppas att refinansiera ditt hem inteckning, kan du förvänta dig att din kredit värdering kommer att spela en roll i om du kan låna, hur mycket du kan låna och vilka betyg du kommer att erbjudas.

de med hög kredit poäng är mer sannolikt att bli godkänd för refinansiering

Din kredit värdering bestäms av flera olika faktorer som kan omfatta din betalning historia på räkningar, din lön och din skuld till kredit ratio-ens hur länge du har varit i ditt nuvarande jobb. De flesta långivare se din kredit värdering eller kreditvärdighet som den bästa indikatorn på hur stor risken är att betala tillbaka ditt lån. Dessa dagar, långivare är mycket mer försiktiga med lån som de gör, så de tittar noga på dessa kredit poäng och skärpa sin utlåning riktlinjer.

din kredit värdering kommer att påverka din nya ränta

Den största anledningen till att de flesta människor söker för att refinansiera ett hem inteckning är att få en bättre affär. Vanligtvis innebär det en lägre ränta. Ju bättre din kredit värdering, desto mer sannolikt är det att du kommer att erbjudas en refinansiering på de lägsta priserna långivaren erbjuder. Dessa dagar, dessa lån till låg ränta tenderar att vara reserverade för låntagare med kredit poäng som är högre än 780.

Om din kredit värdering är lägre än så, kan du fortfarande vara godkänd för en ny inteckning, men du kan räkna med att betala räntor som är betydligt högre. Tänk på att när du är refinansiering en inteckning, kan även ett par tiondelar av en procentenhet räntan lägga tiotusentals dollar till din återbetalningsbeloppet.

hur man får en lägre ränta med en låg kredit värdering

Låg kredit värdering är en relativ term i dessa dagar. Människor som skulle ha lätt kunnat refinansiera en inteckning för ett par år sedan kommer att få det svårare eftersom nedgången i bostäder värden och utlåning krisen. Om du är i marknaden för att refinansiera befintliga lån, men det finns sätt att du kan få en lägre ränta om du är villig att göra lite arbete.

kontrollera din kredit värdering

Börja med att veta din kreditvärdighet med alla tre ratinginstitut. Det kommer att ge dig en startpunkt så att du vet om din kreditvärdighet är bra, dåliga eller likgiltiga. Det kommer också att ge dig en siffra för att koppla in i online räknare för att få en uppfattning om möjliga utbud av offerter du får.

förbättra din kredit värdering

Ja, kan du förbättra din kredit värdering om det är lågt, och du bör definitivt göra det om du inte behöver refinansiera direkt. Börja med att kontrollera dina kreditupplysningar för eventuella felaktigheter och insistera på korrigeringar av scoring byrå om du hittar något. När du har korrigerat alla desinformation på din kreditupplysning, kan du också arbeta för att rehabilitera den.

Om du har missat betalningar i det förflutna, som mål att göra alla betalningar på alla dina kreditkort och lån i tid varje månad. Om det behövs, eliminera kreditkort som kan “belamra” din kredit rapport – och kostar dig månadsavgifter. Rensa upp mindre kreditkort och få ner balansen på utestående kreditkort. Om du gör alla dessa saker innan du gör en ansökan, ska du ansöka om en inteckning refinansiera med bästa möjliga anseende.

leta efter de bästa flighterna

Tänk på att varje långivare sätter sin egen politik med avseende på utlåningen. Citatet du får från en bank eller finansbolag kan vara högre än en man skulle få från en annan långivare. Om du söker att refinansiera din inteckning, inte nöja sig med det första citatet som du erbjuds. Istället, ta med flera olika långivare och be om offerter på en refinansiera inteckning. På så sätt får du en mängd olika lån att välja mellan och du kan bestämma vilken kommer att vara bäst för dig.