hur kapitel 7 konkurs kan hjälpa dig stoppa avskärmning

När husägare överväga att lämna in konkursansökan för att få ett grepp om avskärmning processen, är de flesta försöker rädda sina hem och skapa någon form av avbetalningsplan. Tyvärr kan juridiska betalningsarrangemang etablerade i ett kapitel 13 konkurs är ofta för dyra för villaägare bara återhämta sig från en finansiell kris. Detta är anledningen till att lämna in kapitel 7 för att eliminera inteckning och andra skulder kan vara en bättre lösning och ge bättre trygghet för vissa låntagare inte kan hålla sina hem.

I motsats till konventionell visdom, bolån (Firsts, sekunder, HELOCs, och så vidare) kan släppas ut i kapitel 7 konkurs så att husägare inte längre behöver oroa sig för att betala en dyr lån när deras inkomster har sjunkit. Men med en urladdning, kommer ägarna inte att kunna behålla sitt hus eller bo kvar särskilt länge, eftersom banken kommer att få säkerheter tillbaka som en följd av att lånet elimineras. Så det måste finnas andra skäl för ägarna att överväga denna taktik, eftersom det faktiskt inte alls rädda huset.

Den största fördelen med detta är att husägare kan stoppa avskärmning från att röra sig längre fram i den rättsliga processen, vilket innebär att inga fler domstolshandlingar, rättegång pappersarbete, sheriff datum rea, eller utfrågningar vräkning. Även om låntagarna flytta ut ur sitt hus innan avskärmning processen är klar, kommer domstolarna gå ändå vidare med de nödvändiga förfarandena för att sälja huset för att tillfredsställa panträtt. Urladdning av inteckning genom konkursen avslutas rättegången omedelbart – inteckning företaget måste upphöra med all insamling insatser på lånet, som sedan försvinner helt vid utskrivning.

En annan viktig anledning till att överväga att lämna in kapitel 7 för att eliminera inteckning och flytta ut ur huset är möjligheten att undvika brist domar efter avskärmning. Även några banker stämma sina tidigare kunder igen efter sheriffen försäljningen för skillnaden mellan vad som var skyldig och vad fastigheten säljs för, kan det vara bäst att bara släppa inteckning och inte oroa sig för några ytterligare stämningar kring den här egenskapen. Med kreditkrisen i full gång, kan vissa banker får desperata nog för kontanter att de börjar försöka insamlingen brister från låntagare som uppenbarligen haft problem att betala sina skulder för bara några månader sedan.

Konkurs är ett viktigt rättsligt försvar som husägare har mot ohanterliga skuldbördor och aggressiva samlingar insatser, oavsett om de är från kreditkort, myndigheter insamling, eller företag inteckning. Samlare kommer aldrig att ge upp försöken att gå efter en skuld, och varje dag av avskärmning processen kan vara en nervpåfrestande upplevelse för ägarna obekanta med hur det fungerar och tidsramar för varje steg. Även den sociala stigmat av konkurs kan vara allvarliga, kommer många gäldenärer befriade och generellt mycket må bättre med en nystart och ingen extra skuld.

Ett bekymmer husägare kan ha är att de inte vill ha en avskärmning och en konkurs ska visas på deras kreditupplysningar, vilket nästan garanterar att de inte får ett nytt lån för år. Men om det inte finns något sätt att rädda hemmet, med konkurs för att stoppa avskärmning kan vara den bästa lösningen för att få alla de dåliga över med en gång. Om banken försöker att gå efter en månad brist dom eller ett år efter sheriff försäljning, och låntagare tvingas i konkurs ändå, de har förlängt bara den tid det tar att reparera sina krediter.

Urladdning en inteckning i kapitel 7 konkurs är en av de mindre diskuterade metoder för att undvika avskärmning, eventuellt eftersom det har några av de värsta aspekterna av någon lösning. Villaägare varken rädda sina hem eftersom de inte heller bevara mycket av sin kredit poäng. Men denna taktik bör övervägas av gäldenärer som känner sina ekonomiska förhållanden inte kommer att tillåta dem att fortsätta att göra inteckning betalning och som bara vill fly från sina stora skulder och få en nystart i livet.