Hur kan jag undvika inteckning avskärmning

Mortgage avskärmning kan uppstå om husägare, som har tagit ett VA, konventionella lån, eller en FHA försäkrade lån, standard på avbetalning. Utestängning kan leda till långivaren att få inneha ett låntagarens hem. Om värdet på hemmet är mindre än inteckning belopp, kan husägare måste betala resterande belopp till långivaren enligt en brist dom. Utmätningar har en negativ inverkan på kredit värdering av ett hem ägare.

För att undvika avskärmning, finns det flera saker som en husägare kan göra. Dessa inkluderar kommunicerar till långivaren en oförmåga att göra utbetalningar så snart som möjligt och begär bistånd. Om nödvändigt bör husägare tillbaka sin kommunikation med berörda ekonomiska siffror som kostnader och intäkter från olika källor. De bör inte överge sina lokaler eller de kanske inte kvalificera sig för stödet.

Det finns flera bostäder rådgivning organ som godkänts av US Department of bostäder och stadsutveckling, de erbjuder up-to-date information om de olika programmen som initierats av statliga och privata organisationer som är utformade för att hjälpa husägare inför utsikterna av avskärmning. Bostäder rådgivning organ, som också tillhandahåller tjänster kredit rådgivning, tillhandahålla sina tjänster utan kostnad.

För att undvika fördragsamhet, kan husägare försöka ansöka om Special Tålamod. Detta kan leda till en revidering av återbetalningsplan och i vissa fall betalningen kan antingen revideras eller upphävas. En ökning av utgifterna och en minskning av den månatliga inkomsten kan möjliggöra husägare att kvalificera sig för en ny månatlig plan. Likaså kan inteckning ändring resultera i förlängning av perioden för återbetalning och kan öppna upp refinansiering alternativ. Villaägare som har genomgått en finanskris gynnas inteckning modifiering som de kan kartlägga en mer hanterbar återbetalningsplan.

Villaägare kan också tillgripa en handling-i-stället för avskärmning. Detta innebär frivilligt lämna över egendomen till långivaren. En sådan handling inte skadar en husägare kreditbetyg lika mycket som en avskärmning. En husägare, som är en försumliga på betalningar, och inte kvalificera sig för andra alternativ, har inte kunnat sälja huset, och är inte standard i förhållande till andra inteckningar, kvalificerar för en handling-i-stället för avskärmning.

En husägare kvalifikationer för någon av de ovan nämnda alternativen bestäms av långivaren. Dock bör husägare vara medveten om lösningar som inte är äkta. Det är mycket lämpligt att ta hjälp av myndigheter bostäder rådgivning i sådana frågor. Villaägare i ekonomiska svårigheter riskerar att falla offer för bedrägerier, såsom eget kapital skimming där en husägare luras att underteckna handling av fastigheten till en annan person. Det finns flera rådgivning organ som inte är äkta och ofta betalt husägare för tjänster som kan göras gratis. Det är viktigt att husägare kontrollera bakgrunden av rådgivning byrå innan man beslutar att gå med ett särskilt företag.