Hur kan jag dra nytta av en ballong lån

För varje tillstånd, för varje situation, det finns en bestämd typ av bolån. Vare sig det är att köpa egendom för användning i bostäder eller kommersiella, om du kan göra en viktigare handpenning eller inte, det finns alltid en redo för dig att ta. Låt oss se vad en ballong inteckning är och vad vi kan använda den till.

vad det är

Det är en inteckning som inte är helt betalda under den dokumenterade sikt, vilket ger en summa i avvaktan på förfallodagen. Denna summa som ursprungligen var tänkt att betalas på en gång som det är nu i vissa fall. Namnet “ballong” kommer från de små omgångar plötsligt “blåsa” in i en stor utbetalning. Trots denna typ av lån är vanligare i kommersiella fastigheter, är det också används i bostäder, med en variation.

hur det fungerar

Det är en kort period i början, oftast 7 år, med fasta betalningar som ger låntagaren en lägre ränta och säkerhet att betalningarna inte kommer att ändras. Till långivaren, å andra sidan, kommer det att ge också säkerhet mot risken för en hastighet stampede, ger vika för variationen som nämnts ovan.

en tvåstegs-lån

Ballongen delen av lånet kan finansieras i resten av 30 års sikt, med nödvändiga justeringar och låta långivare och låntagare att omförhandla lånevillkoren.

Detta kallas ofta för en “tvåstegs lån” och det belopp som motsvarar den ballongen ska anges vid registrering. I vissa kontrakt “återställningen” nämns som finns och det kommer att genomföras endast om låntagaren är fortfarande ägare av fastigheten.

förvirring

Ballong bolån är ibland förväxlas med justerbar ränta inteckningar, på grund av den periodiska justeringar i de senare och en gång justering av den förra. Ändå är det bara låntagaren som kan förvirra namnen innan du tar lånet, vilket hindrar honom eller henne från att ta ett annat alternativ, bör det vara bekvämt.

ibland är det mycket bekvämt

Du kan ta en ballong lån för köp av fastighet eller kanske en bil, att veta att efter en viss tid kommer du att ha pengar eller möjlighet att betala summan ballongen klump. I detta fall är det praktiskt eftersom du sparar pengar på ränta och du har en liten månatlig betalning.

Beroende på återbetalning använt systemet, kommer du ränta endast betalningar, som amortering och ballongpartiet kommer vara huvudansvarig. Andra system har räntor och amorteringar jämnt utspridda.

två smaker

Ballong inteckningar finns i två möjliga alternativ, om vi tittar på betalning layout: Det finns en 5/25 Convertible och en 23/7 Convertible “modell”. Detta innebär att den första delen av lånet betalas i omgångar under de första 5 eller 7 år och resterande 25 eller 23 är för ballongpartiet, respektive.

En sak att komma ihåg: Om återställningen finns i avtalet, kommer det att genomföras endast om det inte finns några sena eller hoppade betalningar under de senaste 24 månaderna, indirekt hjälper dig att hålla din kreditvärdighet hög.