hur kan du hitta rätt inteckning mäklare

I dagens uppochnedvänd fastighetsmarknaden, kanske du undrar om det är möjligt att hitta en bra inteckning mäklare som verkligen kan representera dina behov till potentiella långivare. Kanske du har skrämt bort genom några av de senaste nyheterna rapporter om fallande fastighetspriser och högre räntor.

Om du har, är det intressant att veta att det finns också rapporter om bolåneräntor slår 46-månaders bottenrekord. Således inte bara tänka ett lån är uteslutet för dig på grund av de mer allmänt spridda nyhetsinslag.

Kanske du är orolig för att den inteckning mäklare du väljer inte kommer att kunna arbeta med din nuvarande kredit poäng. Möjligen är du ens fråga om att inteckning mäklare kommer att berätta för dig att glömma att få ett lån för ett hem vid denna tid på grund av allt som har skett i fastighetsmarknaden.

Återigen, trots vad du har hört, är inteckning industrin fortfarande där, fortfarande gör lån, fortfarande lever och frodas. Ännu viktigare, bra inteckning mäklare med bra program finns fortfarande kvar och är där för att serva dig.

Så hur kan du hitta rätt Mortgage Broker?

Du måste hitta inteckning mäklare för att ringa och sedan utveckla några viktiga frågor att ställa dem.

För att lokalisera inteckning mäklare för att ringa, kan du göra webbsökningar på Google eller Yahoo! Eller du kan ringa inteckning mäklare från de gula sidorna i din telefonbok – även om det är nog lättare att använda internet. Naturligtvis personliga referenser är också bra. Kom dock ihåg, bara för att mäklaren kommer till dig från en personlig remiss, vara klok och ställa dina frågor innan du väljer honom. Tänk på att han fungerade bra för den person som hänvisade honom, men det betyder inte att han kommer att fungera bra för dig. Varje persons ekonomiska ställning är unikt egen.

När du har hittat några mäklare som du vill intervjua, sedan flytta till steg två: förbereda en lista med frågor som du kan ställa den potentiella Mortgage Broker. När du ställa dina frågor, kommer du att se mer och mer om huruvida han kommer att passa dina behov.

Om han eller hon inte gör det, gå vidare och tacka honom eller hans för sin tid, och lägger på luren. Slösa inte längre tid att prata med den Mortgage Broker.

Förutom några specifika frågor du redan vill be din potential inteckning mäklare, här är några frågor som du bör beröra också.

Ett. Vilka typer av låneprogram erbjuder ni för tillfället?
2. Vilken typ av kredit poäng behöver jag för att passa in i din nuvarande program?
Tre. Är du erbjuda dina egna interna lån?
4. Vilka är de aktuella räntor du erbjuder?
Fem. Hur många rabatterade punkter tar du?
6. Vilka är dina originering avgifter?
7. Vilka är alla kostnader i samband med lånet?
8. Kan du erbjuda ett lås låneräntan?
9. Gör de lån som du erbjuder för närvarande bära någon förskottsbetalning straff?
10. Hur mycket tid behöver du normalt att finansiera ett lån?

Med lite forskning och en bra intervju bör du kunna hitta en inteckning mäklare som kan vara en verklig tillgång för dig.