hur kan du anta en inteckning

Att hitta ett hus med en assumable inteckning i dessa dagar kan visa sig vara en verklig hitta – men det är inte särskilt vanligt. Typiskt bara FHA och VA använder assumable bolån, vilket i princip innebär att en annan person kan helt enkelt ta över huset och betalningar. Här är lite information som du behöver veta om du funderar på att ta över en assumable inteckning.

Att få ett hus med en assumable inteckning kan göra saker och ting lättare för dig. Det betyder att du kan ha möjlighet att spara stora pengar, samt ha en snabbare process inblandad. Det kan verkligen vara till din fördel, eftersom de lägre räntor som troligen är på det gör att du kan spara pengar. Att inte ha avslutande kostnader och några andra kostnader kan också betyda att spara ännu mer. Du kommer, men om inteckning erhölls efter 1989, måste godkännas av antingen FHA eller VA innan du kan ta på inteckning.

Den största mängden av sparande kan vinnas om du kan bara betala kontant för huset – balansen mellan värdet av inteckning och vad huset säljer för. Till exempel, om huset säljer för $ 125.000 och inteckning är värt $ 85.000, då mängden kontanter du behöver är $ 40.000.

I de flesta fall, men skulle du antagligen behöva finansiera den balans som behövs, och detta, naturligtvis, skulle vara på den nuvarande marknadsräntan. Det är denna finansiering som kommer att sakta ned processen. För detta belopp, skulle du behöva gå igenom hela spektrat av att få en inteckning – inklusive godkännande, att hitta en långivare, avsluta kostnader på det lånade beloppet, och mer.

En fråga om detta som du behöver tänka på är dock räntan. Assumable bolån är oftast justerbar ränta inteckningar. Detta innebär att det finns en fast ränta tid, och efter det, blir räntan justeras beroende på marknaden – antingen månadsvis eller årsvis. Om den nuvarande trenden visar att denna kurs kan stiga till nästan onåbar betalningar för dig innan länge, så kan du göra klokt i att överväga att helt enkelt finansiera det hela. Att ha den inställd på en fast ränta är förvisso säkrare om du ser priserna ökar.

Förutsatt en inteckning innebär att du måste vara godkänd av långivaren av inteckning. Du måste få ett paket från långivaren som beskriver alla de krav som måste uppfyllas. Även om det kommer att finnas vissa bifogas avgifter, det kommer fortfarande vara billigare än att få det finansierat. Du måste vara säker, dock, att detta verkligen är fallet. Om räntorna börjar stiga snabbt, måste du överväga att finansiera det hela. För att vara säker bör du sitta ner och räkna ut båda scenarierna och se vilken som kommer att vara billigare över hela längden av inteckning, eller inblandade inteckningar.

En säljare av ett hus med en assumable inteckning bör se till att han eller hon har det skriftligt som verkligen är befriad från ansvar för inteckning. De måste också se till att hålla det dokumentet noga ifall några frågor skulle uppstå senare om de nya köparna standard på betalningar.