hur inteckning refinansiering för dåliga krediter kan rädda ditt hem

Man har känt att hända att några år efter att säkra en inteckning, faller låntagaren på svåra tider. Den ultimata rädslan är att, med kampen för att möta återbetalningar kommer hem att gå förlorade. Men det finns ett svar – genom att vända sig till inteckning refinansiering för dåliga krediter låntagare, kan situationen räddas.

Tyvärr, det finns inget som heter gratis pengar, men genom refinansiering ett så stort lån kan godkännas resultera i att lindra de ekonomiska påfrestningar som finns. Den grundläggande idén är att resterande rektor för befintliga lån köps ut.

Eftersom topplån är lägre än den första, är den ränta lägre och återbetalningar är betydligt mer hanterbart. Men det finns villkor som följer med inteckning refinansiering, och veta om dem innan man någon affär är viktigt.

sub-prime långivare

Svårigheten att få tillgång till vitala refinansieringsavtal är kringgås genom att gå till sub-prime långivare. Dessa är experter på lån för människor som har dålig kredit historia, så de är väl lämpade för att erbjuda goda villkor. När de söker inteckning refinansiering för dåliga krediter låntagare, är deras kompetens ovärderlig. Men det är inte att säga att de är billiga.

Sub-prime långivare är beredda att ta den extra risk som traditionella långivare är inte, så om en sökande har en poäng på 620 eller mindre, är ett stort lån godkännande möjligt. Även detaljerna i kredit värdering kan roll lite. En sökande som har halkat efter det befintliga schemat, kan även en som har en 90-dagars försenad betalning på rekord, även rymmas.

Emellertid finns det vissa villkor. Beroende på kredit värdering, kan ett sökande låna upp till 90% av det beräknade värdet på fastigheten. En poäng av 500, till exempel kunde säkra inteckning refinansiering värt 70%, medan en värdering av 700 kunde säkra 90%.

betydelsen av kredit poäng

I ett nötskal, beslutar kredit värdering att en sökande har den ränta som de kommer att debiteras – ju lägre poäng, desto högre ränta. När det gäller inteckning refinansiering för dåliga krediter, kan detta påverka effekten av motion, särskilt när syftet är att minska kostnaderna för lånet.

Till skillnad från den vanliga uppfattningen, inte avgöra poängen inte huruvida ansökan godkänns eller inte. Nyckeln till stora lån godkännande är om ränta är så hög att transaktionen blir för dyrt och kontraproduktivt.

Men poängen är också träffande när det gäller att söka sub-prime lån. Detta beror på att sådana lån är tillgängliga för personer med mycket låga poäng, så acceptera villkoren är bara lönsamma om inteckning refinansiering är absolut nödvändigt och chanserna att få regelbunden finansiering är osannolik.

termer att tänka

Formulera en affär att låta inteckning refinansiering för dåliga krediter, sub-prime långivare tillämpar vissa komplicerade åtgärder, och det är viktigt att veta vad som är ett bra lån affär att ta på och vad som inte. Till exempel kan en 3-års justerbar ränta inteckning erbjuder kortvarig lindring till ett problem, eller en fast från långsiktigt högriskbolån.

Problemet med det kortsiktiga alternativet är att om återbetalningar missas, då den kommande betalningar ökar. När det kommer till ett stort lån, kan godkännande verka perfekt men med ökningar på flera hundra dollar per månad, kan följden bli ödesdigra.

Men genom att få en långsiktig fast ränta affär inteckning refinansiering, kan de återbetalningar hanteras mer effektivt. För någon som vill ta kontroll över en svår ekonomisk situation, är detta det bästa sättet att göra det.